Korejci vyzývají k soužití s havrany namísto jejich vyhubení

Michaela Pašková
Ostatní
Foto: pexels.com

Vzhledem k tomu, že na ostrově Jeju jsou každoročně odchyceny stovky havranů kvůli škodám, které způsobují na zemědělských plodinách, sílí hlasy, aby se místo toho hledaly způsoby, jak s ptáky koexistovat.

Na Udo, jednom z malých ostrovů u východního pobřeží Jeju, místní vláda nedávno odchytila a nechala spálit více než 250 havranů. Rozhodla tak činit, protože ptáci během jejich pobytu od října do dubna ničí zemědělské plodiny jako jsou ječmen, pažitka a česnek.

Vzhledem k tomu, že se havrani shlukují a ničí zemědělské plodiny, jsou dle současného právního rámce označováni jako ‚škodlivá volně žijící zvířata‘.

Nicméně sílí hlasy, že je potřeba najít způsob, jak s nimi koexistovat, protože není možné změnit jejich zvyk trávit zimu v Jižní Koreji.

Vláda města Ulsan například vytvořila les o rozloze 125 000 metrů čtverečních kolem řeky Taehwa, kam každoročně zavítá přes sto tisíc havranů. Přiměla je tak, aby spíše hnízdili v lese než v městských oblastech. Škody, které způsobují se tak značně snížily.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.