Vypuknutí pandemie má v Jižní Koreji jedno pozitivum, lidé méně opouštějí své domácí mazlíčky

Michaela Pašková
Ostatní
Foto: pexels.com

Počet případů opuštěných zvířat hlášených v Jižní Koreji klesl poté, co kvůli pandemii lidé pobývali většinou doma.

Korejská asociace ochrany zvířat ve středu 19. ledna oznámila, že systém zaznamenal v loňském roce 116 984 případů opuštěných zvířat, což je o 9,1 % méně, než tomu bylo předchozím roce.

Z toho 84 136 případů se týkalo opuštěných psů, což bylo o 10,9 % méně, než v předchozím roce, a 31 241 případů opuštěných koček. Z těch byl zaznamenám pokles o 4,1 %.

Zavedení opatření sociálního distancování a home office neboli práce z domova, přiměla obyvatele zůstávat s jejich domácími mazlíčky doma. Tato skutečnost výrazně snížila riziko možnosti opuštění zvířat.

Ministerstvo zemědělství provedlo výzkum mezi 338 respondenty, kteří zvažovali vzdání se svého domácího mazlíčka. Z nich 27,8 % jako důvod uvedlo chování zvířete, jako je například štěkot.

Vzhledem k tomu, že během pandemie zůstávali lidé více doma, domácí mazlíčci byli méně vystavováni riziku separační úzkosti. Tento fakt vedl k menšími riziku vzniku problémů s chováním. Majitelé domácích zvířat to méně motivovalo k tomu, aby se jich vzdali.

Zatímco domácí mazlíčci byli jedním z hlavních důvodů, proč jejich majitelé nemohli před pandemií cestovat, tak cestovní omezení, která byla po vypuknutí koronaviru zavedena, jim tento důvod vzala.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.