Recept: Připravte si Korean Corn Cheese, malou chuťovku z kukuřice a mozzarelly

Eva Lenská
Foto: wikimedia.org

Korean Corn Cheese neboli kon-chijeu je korejské jídlo vyrobené ze sladké kukuřice (často konzervované) a mozzarelly. Je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Vyzkoušejte ho. Určitě vám zachutná.

Tento pokrm je velmi jednoduchý a suroviny na něj seženete bez potíží úplně všude. Patří k populárním korejským předkrmům, ale klidně se dá jíst i jako hlavní jídlo. Často se podává v korejských BBQ restauracích.

Co budeme potřebovat:
2 plechovky sterilované kukuřice
1-2 lžíce másla
1 lžíce cukru
Sůl a pepř
2 jarní cibulky
3/4 hrnku majonézy
1 balení mozzarelly
1 zelená paprika
1 mrkev

Postup:
Do velké pánve, rozpálené na střední teplotu, dejte kukuřici a máslo. Až se kukuřice hezky obalí máslem, přidejte cukr a na kostičky nakrájenou cibulku a zeleninu. Hezky promíchejte a vařte. Můžete přidat i sůl a pepř.

Poté vmíchejte majonézu a chvíli vařte za stálého míchání. Když je kukuřice i zelenina měkká, dáme nahoru kopečky mozzarelly (nebo strouhanou či na kostičky) a necháme sýr rozpustit. Hotový pokrm můžeme ještě ozdobit jarní cibulkou.

ZDROJ: kirbiecravings.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.