Jihokorejští studenti si myslí, že manželství je přežitek a papír na lásku není nutný

Eva Lenská
Ostatní
Foto: pixabay.com

Jak pohlížíte na manželství? Co říkáte na to, když spolu dva lidé žijí bez uzavření sňatku? Značný počet jihokorejských studentů základních a středních škol si myslí, že manželství už dávno není povinné.

Žijeme v době, kdy už manželství není moderní, a to ani v Jižní Koreji, která se na tuto záležitost vždycky dívala mnohem přísněji a tradičněji. Jak to vnímají jihokorejské děti a dospívající? Plánují někdy v budoucnu vstoupit do manželství jako jejich rodiče? 

ChildFund Korea, charitativní organizace se sídlem v Soulu pro děti s mentálním a tělesným postižením, provedla průzkum mezi 708 studenty základních a středních škol. Pouze 16,7 procent studentů uvedlo, že manželství je něco, co se očekává a musí podstoupit, zatímco 67,4 procent uvedlo, že vstoupit do manželství už dávno není povinné.

Docela překvapivě 21,9 procent studentů přiznalo, že manželství může mít pozitivní dopad na jejich štěstí v životě, zatímco 32,5 procent žáků uvedlo, že spíš bude mít negativní dopad. Zhruba polovina respondentů vykazovala pozitivní povědomí o předmanželském soužití bez sňatku. Negativně ho vnímalo jen 17,1 procent.

Zhruba 70,3 procent, tedy velká většina studentů uvedla, že po svatbě netouží mít děti. Nicméně 70,1 procent studentů věří, že mít děti by společnosti pomohlo.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.