Korejci našli způsob, jak pomoci domácím mazlíčkům od deprese způsobené pandemií Covid-19

Michaela Pašková
Ostatní
pexels.com

Nejsme jediní, na koho má vliv toto obtížné období, kdy se doporučuje pobývat doma. Jak můžeme pomoci domácím mazlíčkům?

Agentura pro rozvoj venkova (RDA) nedávno představila řadu způsobů, jak pomoci domácím mazlíčkům překonat deprese, kterými trpí v důsledku snížení pohybu s ohledem na dění v souvislosti s pandemií COVID-19. Bylo oznámeno, že mazlíčci mohou trpět tzv. “korona splínem“, což je příznak deprese spojený s obezitou a svalovou slabostí.

Majitelům domácích mazlíčků se doporučuje snížit objem krmiva, aby se tak předešlo případné nadváze. Doporučuje se krmivo bohaté na vlákninu. Množství krmiva se samozřejmě liší dle druhu a zdravotního stavu domácího mazlíčka. Za nejvýhodnější je vnímáno 80 % normální denní dávky.

„Mnoho domácích mazlíčků a jejich majitelů trpí hromadícím se stresem způsobeným dlouhotrvajícím ohniskem koronaviru. Zvýšená rozmanitost vnitřních aktivit pomůže při budování silnějších vztahů mezi domácím mazlíčkem a jeho majitelem. Uvolní také stres a navodí psychickou stabilitu,“ prohlásil Kim Dong Hoon, vedoucí výzkumného týmu pro dobré životní podmínky zvířat v Národním ústavu pro vědu o zvířatech.

Vnitřní aktivity by měly být prováděny v místnostech bohatých na sluneční světlo. Doporučuje se také časté větrání.


Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.