Proč jsou nejšťastnější Korejci, kteří žijí v Sejongu? Víme, jaký den nemají lidé v Jižní Koreji rádi

Michaela Pašková
Ostatní
pexels.com

Proč se Korejci cítí nejvíce šťastní zrovna v Sejongu? Který den nemají rádi a který naopak milují? To zjistíte v našem článku.

Soulské univerzitní centrum pro studium štěstí a společnost Kakao Corp. provedly společný výzkum prostřednictvím velké sbírky dat od 1,4 miliónu občanů. Cílem bylo zjistit úroveň štěstí Korejců. Na těchto studiích univerzitní centrum a společnost pracují od roku 2017.

Výsledky výzkumu byly jako v předešlých letech zveřejněny v magazínu The South Korea Happiness Map 2020. Zjistilo se, že v městě Sejong byla ze všech sedmnácti hlavních regionů v Jižní Koreji dosažena nejvyšší úroveň štěstí a to 5,43 z 10 bodu. Naproti tomu je Incheon, kde byla úroveň nejnižší, a to pouze 5,12.

V loňském roce dosahoval v Jižní Koreji index štěstí 5,12 bodu, což je pokles oproti roku 2018, kdy dosáhl 5,18, pravděpodobně díky zimním olympijským hrám v Pchjongčchangu.

Výzkum navíc ukázal, že korejští pánové jsou nejšťastnější v Sejongu, kde index štěstí dosahoval bodu 5,66. Vysoká úroveň štěstí je v této oblasti zdůvodňována stabilní zaměstnaností. Ve veřejném sektoru pracovalo 19,3 % a v soukromém 31,7 % ze všech pracujících.

Dále se ukázalo, že Korejci jsou nejméně šťastní v pátek a naopak nejvíce v sobotu. Tento výsledek byl v rozporu s očekáváním, protože se předpokládalo, že za nejméně šťastný den bude zvoleno pondělí.

Výsledek má ovšem logické odůvodnění. V pátek se lidé po celém pracovním týdnu cítí nejvíce opotřebovaní.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.