Jihokorejští učitelé neradi vídají své fotografie v absolventských albech

Michaela Pašková
Ostatní
pexels.com

Absolventská alba jsou něčím, co je nesmazatelně spojeno s úspěšným dokončením studia. Proč z nich nemají radost korejští učitelé?

Svaz učitelů v Soulu provedl on-line průzkum, do kterého se zapojilo 8 122 učitelů z mateřských, základních a středních škol. Z celkového počtu 70,6 % respondentů uvedlo, že se cítí nesví z toho, že jejich fotografie musí být uvedeny v absolventských albech. Jejich nespokojenost pramení z toho, že by tyto fotografie mohly být použity při zločinu anebo k pošpinění dobré pověsti.

Na otázku, zda se podobná situace v minulosti již někdy stala, 7,6 % respondentů uvedlo, že skutečně utrpělo škodu právě kvůli těmto fotografím. Zatímco 31,1 % prohlásilo, že slyšelo o případech, kdy k něčemu takovému skutečně došlo.

Mezi specifické případy patří nakupování a prodávání absolventských alb s fotografiemi učitelů v internetových kavárnách za účelem poznání tváře nového vyučujícího. Jeden z učitelů dokonce uvedl, že jej kontaktoval člověk, který se identifikoval jako strýc studenta, a vyjádřil touhu setkat se s ním. Volající uvedl, že viděl jeho fotografii v albu.

Strach ze zneužití fotografií je mnohem horší pro ženy a začínající učitele. Většina škol vkládá do absolventských alb fotografie učitelů. Celkem 78,6 % respondentů uvedlo, že ročenka ve škole dokonce obsahuje fotografie všech učitelů.

Odbor učitelů v současné době zvažuje jiné způsoby připomínající dokončení škol kromě ročenek.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.