Blue Eye Samurai: Žhavá animovaná novinka Netflixu je plná akce, pomsty a odvážných scén. Nechybí však ani příchuť a poetika Japonska

Eva Lenská
Manga / Anime
Foto: Netflix

Pokud máte rádi anime, můžete se na Netflixu podívat na animovanou novinku Blue Eye Samurai, kterou ale nenatočili Japonci. Tento provokativní a vizuálně ohromující kousek snadno ovládne diváka nečekanými zvraty, krvavými souboji, pachutí pomsty i odvážnými lechtivými scénami. 

Děj vydařeného animovaného seriálu se odehrává v Japonsku v 17. století v období Edo. Mizu je míšenka, kterou ostatní běžně popisují jako modrookou zrůdu, takže není divu, že sama sebe nazývá stvořením hanby. Žije v přestrojení za samuraje a touží zabít čtyři muže, včetně jednoho, jenž by mohl být jejím otcem, neboť znásilnil její matku.

V době, kterou jsme uvedli, patřila pomsta především mužům a ženy měly být raději poddajné a praktické. Ideální na to se vdát a mít děti. Ale Mizu, jež nemá trpělivost a ani čas na muže, přátelství, lásku nebo slabost, je připravena rozsekat na kusy ty, kdo se jí postaví do cesty. Míří za svým cílem razantně a neváhá jít přes mrtvoly.

Animák Blue Eye Samurai mají na svědomí tvůrci Michael Green a Amber Noizumi, které inspirovalo vlastní dítě narozené s modrýma očima. Seriál má osm opravdu šťavnatých epizod a také parádní hudbu od Amie Doherty. Kupodivu nevznikl v Japonsku, ale ve Spojených státech. Má však příchuť a poetiku Japonska.

Foto: Netflix

Zajímavý je také fakt, že hodně diváků srovnává Samuraje s anime Onimusha, které mělo na Netflixu premiéru 2. listopadu a na svědomí ho mají praví a nefalšovaní Japonci. Pokud chcete, můžete oba seriály směle srovnat také.

Zdroj: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.