Ve Vietnamu se korejština dostává na výsluní. Dokonce tam bude probíhat její výuka!

Michaela Pašková
Kultura
Foto: facebook.com/Sejonghakdang.org

Představte si, že byste zapnuli televizi a v ní by byl vysílán program o korejštině. Líbilo by se vám to? Obyvatelé Vietnamu se toho za pár dní dočkají, a to není vše!

Státní nadace pro výuku korejského jazyka vytvořila ve spolupráci s Centrem pro produkci vzdělávacích programů Vietnamské televize (VTV) speciální program, prostřednictvím kterého se budou moci obyvatelé Vietnamu naučit korejsky.

Je to vůbec poprvé, co se vietnamská veřejnoprávní televize podílela anebo vytvořila program o korejském jazyce. Speciální vzdělávací program ponese název ‚Pojďme mluvit korejsky‘. Ve dvaceti epizodách svým divákům postupně předvede základy korejštiny.

„Vzhledem k tomu, že v příštím roce nastane 30. výročí vztahů mezi Jižní Koreou a Vietnamem, dosahuje zájem vietnamských obyvatel o korejský jazyk a kulturu svého maxima,“ prohlásil Nguyen Thi Kim Hoa, ředitel VTV.

Lee Kyu Lim, ředitel nadace, pokračoval: „Vietnam od letošního února zařadil korejský jazyk mezi základní cizí jazyky na základních a středních školách. Skutečnost, že program bude vysílán v podvečerních hodinách ukazuje, jako moc je korejština v zemi populární.“

Počínaje 15. zářím budou 30minutové epizody vysílány na VTV7 každou středu a pátek.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.