Jedenáct chlapců z OMEGA X nenechává své fanoušky vydechnout. Strhující What’s Goin‘ On je tu!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: SPIRE Entertainment

Nová K-Pop Avengers skupina si velmi rychle získává další fanoušky. Co na sebe prozradili členové, kteří pochází hned z osmi skupin?

Na konci června debutovala skupina OMEGA X s mini albem VAMOS a už se dokázala vrátit s prvním singl albem What’s Goin‘ On, které se ve fyzické podobě dočkalo tří verzí.

„Je to něco, co jsme byli schopni udělat, protože na to společnost byla připravena. Členové a já jsme byli vděční a šťastní. Chtěli jsme se co nejdříve setkat s našimi fanoušky,“ prohlásit Hangyeom během showcase a Kevin pokračoval: „Je to velmi rychlý návrat, takže jsme neměli moc času na odpočinek, ale protože jsme vyrostli z toho, co jsme už udělali, dokázali jsme se v rychlosti přizpůsobit. Připravili jsme se tak, abychom vypadali více cool. Jelikož jsme neměli skoro žádný čas, vzpomínám si, že jsem držel opravdu rychlou dietu.“

„Mini album VAMOS mělo mocný koncept, ale toto album je ještě silnější a mocnější. Vystoupení se všemi jedenácti členy je velmi charismatické a silné. Byl bych rád, kdyby díky nám hodně lidí získalo energii. Chci ukázat, jak moc velký vliv můžeme mít,“ zmínil Hwichan.

„Všichni členové se zrychlili ve vstřebávání choreografie a písní. Hodně jsme mluvili o tom, jak byl jedenáct z nás mohlo společně vytvořit ještě lepší chemii. Myslím, že jsme stále v procesu učení,“ řekl Xen a Junghoon dodal: „U našich dalších alb se zaměříme na hip-hop a vyzkoušíme rozmanitější koncepty.“

Jehyun řekl: „Stejně jako text naší písně chceme, aby nás poznávalo více lidí. Vložili jsme do alba naše ambice. Chceme tvrdě pracovat, abychom to dotáhli vysoko.“ Členové prozradili, že jejich cílem je se dostat na první místo. „Pokud vyhrajeme, natočíme taneční video b-side písně s jakýmkoliv konceptem, který budou fanoušci chtít,“ prozradil Yechan.

Mladíci nejsou neznámými tvářemi, protože působili v různých, dnes již rozpadlých, skupinách. Pouze LIMITLESS a SNUPER nejsou oficiálně rozpadlé, ale pouze neaktivní.

Seven O’Clock – Hangyeom
ENOi – Junghoon (J-Kid), Hyuk (Gun) a Kevin (Jinwoo)
Spectrum – Jaehan
1THE9 – Yechan
GIDONGDAE – Taedong
LIMITLESS – Hwichan (Raychan)
SNUPER – Sebin
1TEAM – Jehyun a Xen (Jinwoo)

Některé ze členů jsme mohli v minulosti vídat v survival programech jako Produce 101 Season 2, The Unit, MIXNINE a Under 19. Média o skupině píšou jako o projektové, jelikož LIMITLESS a SNUPER jsou v současné době neaktivní, a ne oficiálně rozpadlé. Nicméně společnost uvedla, že jejím cílem je, aby OMEGA X byla stálou skupinou.

V rozhovoru, který zveřejnil magazín Forbes, se členové rozpovídali o své minulosti a postupném poznávání se.

„Všichni jsme několik let působili jako K-Pop umělci, což z nás dělá zkušenou rookie skupinu. Našim cílem je vystupovat na pódiu a být přijati jako OMEGA X,“ prohlásil Yechan a Jaehan pokračoval. „Než jsme se stali OMEGA X, dělali jsme hudbu na různých místech. Nedávno mi někdo řekl: ‚Je obdivuhodné, že se po neúspěchu znovu věnuješ hudbě.‘ Nemyslím si, že má předchozí zkušenost jako K-Pop hvězdy byla selháním. Věřím, že mě postrčila k tomu, abych se stal součástí OMEGA X. Spíše, než abych pociťoval úzkost, tak jsem nadšený z toho, co přijde. Jsem přesvědčen, že mohu fanouškům ukázat svou lepší verzi.“

Ačkoliv se všichni členové sešli teprve nedávno, tak intenzivní proces trénování jim pomáhá sblížit se. „Nemohu mluvit za všechny členy, ale od začátku jsem cítil, že jsme na stejné lodi. Oslovil jsem je první, protože hodně z nich bylo plachých. Když jsme natáčeli reality show, všichni jsme se sblížili. Při společném trénování a pocení se jsme poznali jeden druhého a spojili se. Jakmile jsme se vyčerpaní vrátili domů a začali mluvit, dostali jsme se k sobě opravdu blízko,“ prozradil Sebin.

S podporou členů bylo nahrávání alba a plný rozvrh snazší, což potvrdil Taedong. „Bylo to uspěchané a cítil jsem tlak, abych si vedl dobře, protože jsme museli v danou dobu nahrát album. Takže jsem hodně cvičil a přetěžoval se. Naštěstí se o mě členové starali a pomáhali mi. Připomínali mi, abych to nepřeháněl. Díky nim, jsem ze sebe v krátkém čase vydal to nejlepší. Bez nich by to bylo drsné.“

Pro některé členy skupiny je vystupování na pódiu méně skličující než být neustále pod dohledem kamery. „Nejsem typ, který by znervózněl na pódiu, ale před kamerou v reality show se to stalo. Sebin mi hodně pomohl. Tenkrát jsme se sotva znali, ale on mi pomohl do skupiny zapadnout, ačkoliv mi obvykle trvá dlouho otevřít se lidem a spřátelit se. Členové mi vážně hodně pomohli to zvládnout a uvolnit se před kamerami,“ řekl Jaehan.

Způsob, jakým fanoušci vnímají novou skupinu může záviset na tom, jak moc si oblíbí jednotlivé členy a zda spolu dobře komunikují. „V dnešní době jsou K-Pop fanoušci zvědaví na to, co si jejich umělci myslí a jak spolu členové komunikují kromě vystupování na pódiu. Jsou připraveni přijmout a zbožňovat každodenní život umělců,“ zmínil Yechan.

Dne 5. září bylo oznámeno, že fanoušci skupiny ponesou pojmenování FOR X, což je zkratkou pro ‚Forever with OMEGA X‘.

Získala si vás skupina? Co říkáte na její novinku?

Zdroj: forbes.com & soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.