Cai Xukun, úspěšný čínský sólista, označil počátky své kariéry za noční můru

Michaela Pašková
Hudba
Foto: L'Officiel USA

Jaký typ člověka je Cai Xukun? Co si myslí o hudbě předchozí generace nebo proč se nezaměřuje pouze na jeden hudební styl? Zjistíte v našem článku.

Cai Xukun poskytl rozhovor Rongkun Suovi z magazínu L’Officiel USA. V první části jsme se například dozvěděli, proč jej ostatní reportéři přirovnávají k vládnímu důstojníkovi, zda má kromě hudby jiné záliby a co celkově říká na nálepku idol. Nyní se pojďme zaměřit na druhou část rozhovoru.

Co si myslíš o popové hudbě předchozí generace?
V minulosti byli lidé omezeni způsobem, jak ocenit písně. Skladby byly v přímém oběhu a média pracovala pouze na inzerci. Nyní existuje mnoho způsobů, jak si lidé mohou užít písně a média slouží čitatelům. Každý hledá něco nového. Nejsou spokojeni pouze s poslechem. Vyžadují vizuální prezentaci a potřebují sledovat hudební video. Proto jsem vždy věřil, že hudba není pouze pro poslech, ale také může vylepšit vystupování a takové herectví může nakonec hudbu vylepšit.

Uzpůsobíš se změnám v průmyslu? Co tě zajímá u ostatních?
Možná jsem více zvědavý na lidi v jiných odvětvích, jako jsou IT kluci a pracovníci zákaznického servisu. Rád bych znal myšlenky těchto lidí, jejichž profese je hlavně o opakující se práci, protože i já opakuji stejné odpovědi pokaždé, co dělám rozhovor.

Co si myslíš o výstavě Picassa, které ses před nějakou dobou zúčastnil?
Vždy se mi líbilo klasické umění, protože nikdy nemůžete dohnat módu. Budoucnost musíte hledat ve starověkém umění.

Budeš spolupracovat s jinými skupinami nebo hudebníky?
Hodně v soukromí mluvím se svými přáteli z řad hudebníků. Mám přítele zabývajícího se R&B. Nechápu, proč dělá každou práci v R&B. Jednou se mě zeptal: „Jaký je tvůj styl, když je každá tvá píseň jiná?“ Nejsem si jistý, co přesně je styl. Pokud je zpěvák v jiném emočním rozpoložení, má jiný výraz. Pokud je voda nalévána do kulaté nádoby, je kulatá. Pokud do čtvercové, je hranatá. Má hudba je jako hudba. Může mít jakýkoliv tvar. Nechci se ve své práci opakovat.

Lidé říkají, že čím více jsou oči veřejnosti upírány na idola, tím dokonalejší bude. Souhlasíš?
S tím úplně nesouhlasím, protože každý má určité preference a kritéria, takže je obtížné získat univerzální schválení. Pozornost veřejnosti není zdrojem vaší důvěry. Pouze práce je. První věcí, kterou jsem udělal poté, co jsem se stal slavným, byly perfektní hudební kousky. Vaše sebevědomí pochází pouze od vás a ne od ostatních.

Být idolem je rozšiřování vlivu. V mladém věku vás donutí být perfektní, téměř jako světec. Co si myslíš, že jsi za člověka?
Nejsem svatý, samozřejmě. Pokud bych na sebe musel dát nálepku, řekl bych extrémně zaměřený chlap. V tomto oboru vaše vůle určuje, jak daleko dokážete zajít. V prvních dnech jsem zažil selhání. Nikdo mě nechtěl a mé naděje byly zničeny. Byla to noční můra, ale nevzdal jsem se a teď jsem zpět ve hře.

Jaké jsou tvé oblíbené filmy?
Mám rád Wang Jiaweiho (hongkongský režisér). Jeho Days of Being Wild je můj nejoblíbenější film. Obzvláště miluji linie okolo jednonohého ptáka. Vlastně věřím, že ve světě jsou takoví lidé.

Zdroj: lofficielusa.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.