HANABIE a CRYSTAL LAKE míří do Hradce Králové na Rock For People 2024

Eta Miku
Hudba
Foto: rockforpeople.cz

Japonská dívčí čtveřice HANABIE (花冷え。) se dostává stále více do povědomí svým barevným harajuku-corem, roztomilým vzhledem a převážně neotřelou tvorbou, která pojednává o nelehkých tématech moderní doby, zatímco Crystal Lake jsou japonská metalcorová skupina z Tokia. Na obě skupiny se můžeme těšit na festivalu Rock for People!

HANABIE

Minulý rok rozstřelily internet svojí novou deskou Reborn Superstar, kterou vydaly pod hlavičkou Epic Records Japan, doprovázenou několika šílenými klipy. Za zmínku určitě stojí お先に失礼します。(Pardon Me, I Have To Go Now), který sklízí miliony zhlédnutí.

Singl zaujme hned při prvním poslechu. Hravost videoklipu, vkusná elektronika doplněná o samply tradičních japonských nástrojů a vokály frontwomanky Yukiny dávají hudbě čerstvý nádech a obrovskou energii.

Dívky kapelu poprvé zformovaly na střední škole jako cover band autentických Maximum the Hormone. Poté začaly skládat svoji hudbu, avšak inspirace touto kapelou je i nadále velmi znát. Po vydařeném evropském turné, které odjely minulé leto, se vrací opět do České republiky, konkrétně první den Rock For People 2024, tedy 12. června. 

Crystal Lake

Na festivalu se můžete tešit i na další japonskou metalcorovou stálici Crystal Lake, s jejichž bubeníkem (Gaku Taura) HANABIE v minulosti spolupracovaly. 

Původně tokijští Crystal Lake se pohybují na scéně již od roku 2002. Za tuto dobu se v kapele vystřídalo celkem sedm členů. Zhruba před rokem ohlásil fanouškům svůj odchod z kapely ikonický zpěvák Ryo Kinoshita. Z důvodu svého duševního zdraví.

Žánrově Crystal Lake vychází z pozdního hardcore 90. let a v průběhu své existence se inspirovali vyvíjející se světovou nu-metalovou a metalcorovou scénou. Jejich nejnovější videoklip Rebirth s novým zpěvákem (John Robert Centorrino, původně The Last Ten Seconds of Life) si můžete poslechnout zde:

Pokud míříte na festival, určitě si tyto kapely nenechte ujít, bude to skvělé oživení nejen po hudební stránce, ale i té vizuální. A jedinečná příležitost oprášit opět své harajuku fashion kousky. Potkáme se v kotli!

Zdroj: rockforpeople.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.