FERN. a Iñigo Dominic Lazaro Pascual: poznejte mladé a úspěšné hudební hvězdy z Filipín

Hudba
Foto: Inquirer.net

Asie, to je mnoho států, které v sobě ukrývají poklady a netušené talenty. Pro dnešek jsem vám chtěla představit zpěváka Iñigo Dominica Lazaro Pascuala a s ním další z hudebních překvapení z Filipín, kterým je Fernando Miguel Tan, známý spíše jako FERN.

FERN.

Fernando Tan je mladý zpěvák, skladatel a producent. Svůj hudební talent objevil již v době, kdy mu bylo pouhých 12 let.

Pochází z rodiny hudebníků a vyrůstal obklopený hudbou, dokonce během dětství chodil na hodiny kytary, klavíru a zpěvu. Hnaný svou vášní, začal produkovat originální hudbu a zveřejňovat ji na SoundCloudu pod názvem Kiindred. Jeho hudební kariéra se nakonec rozběhla po podpisu smlouvy s Universal Records.

Pak se mu naskytla skvělá příležitost napsat a koprodukovat úspěšný singl You pro Claudii Barretto.

Písní, které díky němu přišly na svět, je tolik, že se člověk musí ptát sám sebe, odkud čerpá inspiraci. Prozradil, že převážně z filmů. Jeho schopnost empatie je tím, čím si přeje být znám, kromě své hudby. Podstatou jeho řemesla je nechat lidi uvědomit si, čím procházejí. „Chci, aby moje hudba mluvila za lidi, aby vyjádřila jejich slova a myšlenky.“

S arzenálem snových milostných písní a okouzlujícím indie popem dělá vlny na filipínské hudební scéně od momentu, kdy vstoupil na jeviště. Inspirují jej také vysoce uznávaní umělci jako Frank Ocean a The 1975. Fern. se může pochlubit dobře definovaným zvukem a elegantním uměním, které plynule kombinuje akustické nástroje a lo-fi rytmy, což je u tak mladého umělce poměrně vzácné. 

Je považován za jednoho z nejslibnějších umělců z Filipín. Prvním počinem tohoto zpěváka a skladatele bylo vydání jeho debutového singlu Into You v roce 2018. Singl se stal číslem 1 na Spotify a na mnoha dalších digitálních žebříčcích na Filipínách. Od té doby Fern. spolupracoval s řadou významných umělců, včetně Claudie Barretto, Kiany Valenciano a Leily Alcasid. Dokonce vyhrál cenu People’s Voice Favorite Collaboration Award na Awit Awards 2019 za skladbu Down For Me s Julie Anne San Jose.

Nakonec, kvůli dosažení svého největšího snu o vítězství na cenách Grammy, podepsal smlouvu s Island Records a PARADISE RISING. Když dostal nabídku připojit se k PARADISE RISING, byl neuvěřitelně nadšený. Připojil se tak k umělcům obrovského kalibru.

Fern. nedávno pustil do světa song Kaori. Je to pomalá milostná píseň, která srší nostalgií a chladnými vibracemi 90. let.

Zpěvák má toho pro své fanoušky připraveno mnohem více. Ačkoliv měl nové EP vydat letos, vydání kvůli pandemii pozastavil. Ale sám neustále pracuje. Kromě Kaori vydal další dva singly Blinded a Want U Bad, a dokonce napsal skladby pro další umělce.

Ve svých 20 letech má za sebou spoustu úspěchů. Když se ho zeptali, co si myslí o všem, čeho v poslední době dosáhl, řekl: „Je to dobrý pocit. Cítím, že se veškerá tvrdá práce vyplácí.“

Instagramový účet: instagram.com/ferntan

Iñigo Dominic Lazaro Pascual

Narodil se 14 září 1997. Je to filipínský herec, zpěvák a skladatel. V roce 2016 vystoupil ze stínu s hitem Dahil Sa’yo, který se stal číslem 1 v žebříčku Billboard a na Filipínách sbíral jedno ocenění za druhým. Je také synem herce Piola Pascuala.

Spíše než zpěvák, začínal Pascal jako herec. Jeho první hlavní role ve filmu přišla v roce 2014, kdy si zahrál v romantickém snímku pro mladé Relaks,It’s Just Pag-ibig. Film byl produkován společností Spring Films a distribuován společností Star Cinema.

V roce 2015 si zahrál v dalším romantickém filmu Para sa Hopeless Romantic po boku Jamese Reida, Nadine Luster a Julie Barretto. Film režíroval Andoy Ranay a byl založen na knižním bestselleru stejného jména od Marcela Santose III. 

Poté, co se objevil v několika epizodách antologie show, jako jsou Maalaala Mo Kaya a Wansapanataym, dostal roli v odpoledním seriálu And I Love You So.

V roce 2016 vydal své debutové album pod názvem Star Music, které zahrnovalo hit Dahil Sa’Yo. V roce 2017 společnost Disney Philippines pozvala Pacala, aby nahrál filipínskou verzi Remember Me, ústřední melodii z animovaného filmu Disney-Pixar Coco.

V roce 2019 vydal pak svůj první mezinárodní sólový singl Options.

Dne 6. května 2020, uprostřed pandemie COVID-19, byl Pascual hostem na online hudebním festivalu společnosti 88rising s názvem Asia Rising Forever, kde během přímého přenosu zazpíval cover Post Maloneho Better Now. 

Zdroj: bandwagon.asia, pop.inquirer.net, wheninmanila.com, charactermedia.com, pop-culturalist.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.