B.I: Vzhledem k počtu těch, co ještě nebyly vydány a nikdy ani nebudou, tak mám asi 200 až 300 songů

Michaela Pašková
Hudba
Foto: L'Officiel Philippines

Redaktorce magazínu Panorama.it se podařilo vyzpovídal sólistu, který je znám pro své emotivními texty, jež se často dotýkají témat, jako je duševní zdraví, sebereflexe a osobní růst.

Ráda tě poznávám. Je to naprosto zbytečné, ale mohl by ses prosím představit?
Ahoj všichni, tady je B.I. Rád vás všechny poznávám.

Chtěla bych začít s tvojí hudbou. BTBT. Bezesporu to byl song loňského léta a největší hit roku. Čekal jsi takový úspěch?
Bylo to skutečné překvapení. Rád bych si myslel, že se nám vyplatila všechna naše tvrdá práce.

Co pro tebe BTBT jako píseň znamená?
Startovní bod toho, aby má hudba a samotná existence byla uznávána širším publikem. Takže je to pro mě určitě významná a cenná skladba.

Promluvme si o lásce a všech jejich fázích. Je to ústřední téma tvého alba Love Or Loved Part.1, které by se dalo také napsat jako L.O.L. Koncept balíčku karet a plakátu 1:1 je geniální. Můžeš nám prosím o tomto albu říci více?
S mým týmem jsme společně vymysleli řadu nápadů, jak skrze album vyjádřit lásku různými způsoby. Například videohry jsou klíčovým bodem příběhu mého hudebního videa. Jako série epizod se objevují jak v BTBT, tak v Keep me up. Vedlo nás to k rozhodnutí, že by bylo zábavné hry začlenit do konceptu alba.

Je něco, co ve tvém životě hluboce miluješ?
Rodinu, přátelé, kolegy a fanoušky.

Skladba Illa Illa se zrodila, když jsi se sprchoval. Zajímalo by mě, kde obvykle píšeš své písně a kolik jich máš teď schovaných v šuplíku. Kolik jich čeká na to až je někdy vydáš?
No, nejvíce píšu ve studiu, ale inspiraci získávám z různých situací a míst. Neřekl bych, že nějaké schovávám, ale vzhledem k počtu těch, co ještě nebyly vydány a nikdy ani nebudou, tak mám asi 200 až 300 songů.

Začal jsi trénovat , když ti bylo 14 a nyní ti je 26. Co tě K-Pop naučil?
Milovat své fanoušky.

V Mindset jsi natočil 12 dílů, ve kterých ses zabýval hodně intenzivními tématy. Od uvěznění v temné místnosti přes vyhoření až po nutnost dát si pauzu, když je potřeba. Jak těžké pro tebe bylo mluvit o své minulosti a současnosti?
Rozhodně to nebylo lehké, ale ani těžké, protože jsem se během svých temných obdobích naučil spoustu věcí.

Kdyby ses mohl popsat prostřednictvím jedné písně, která by to byla a proč?
Teď bych řekl WATERFALL. Je to symbol mých minulých jizev, překonání pekel, odhodlání a podobně.

Která skladba z tvého posledního alba je nedoceněná a je klenotem, který je potřeba objevit?
Abych byl upřímný, opravdu zbožňuji všechnu svou hudbu, i když je každá píseň jiná. Myslím, že každá ze skladeb je skutečným klenotem.

Nedávno jsi oznámil, že odstupuješ z pozice šéfa labelu 131. Na první polovinu roku jsi oznámil studiové album a na druhou další část Love Or Loved. Je toho spousta. Co dalšího od tebe můžeme očekávat a co očekáváš od sebe?
Můžete očekávat dynamičtější hudbu, vzrušující vystoupení, odvážnější poselství a podobně.

Mám poslední otázku. Kdo je Kim Hanbin?
Jsem naprostý miláček.

Zdroj: Panorama.it

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.