Stray Kids přichází s albem, které je naplněné láskou! Ovšem ve svém vlastním stylu

Lucie Stará
Hudba
Foto: JYP Entertainment

Zatímco se kdysi zelené listy začínají halit do barev podzimu, skupina Stray Kids přivítala toto období svým novým albem MAXIDENT, aby nám ukázala své pojetí lásky!

Skupina Stray Kids se rozhodně nenudí. V pauze rozjetého turné s názvem MANIAC se nás rozhodla potěšit svou novou hudbou! Jen pár hodin před vydáním alba, jímž se skupina po skoro sedmi měsících opět hlásí o své místo na výsluní, se konala tisková konference, kde se členové pokusili vysvětlit své pojetí lásky.

„Nevěděli jsme, jak se připravit na naše nové album. Během našeho druhého světového turné MANIAC se nám dostalo tolik lásky a myslím, že jsme se díky tomu rozhodně zlepšili. Myslíme si, že se to teď může pořádně ukázat. Nastal čas oplatit lásku, kterou nám Stays věnovali,“ řekl Lee Know s odkazem na jméno jejich fandomu.

Posledních několik alb mělo název složený z několika slov a tahle novinka není výjimkou, jen svým tématem rozhodně vybočuje. Chlapci se tentokrát rozhodli prozkoumat téma nejněžnějšího citu na světě, lásku. Hyunjin řekl, že název alba má přirovnávat emoce a pocity lásky k vážné události, proto je složeno ze slov „maximum“ a „accident“ nebo také „incident“.

Skupina je známá pro svůj divoký rytmus, proto nečekejte, že by nové album obsahovalo samé pomalé písně, nad kterými se sladkostí rozplynete. Producentské trio 3RACHA (Bang Chan, Changbin a Han) se jako vždy ujalo produkce celého alba a zbylých pět členů je možno zahlédnout v rolích textařů a skladatelů.

„V naší titulní skladbě jsme spojili dohromady hodně energie, zvukové přechody (mezi jednotlivými melodiemi) a rychlosti, které se lidem vybaví, když si vzpomenou na Stray Kids. Obvykle čerpám inspiraci ze svého každodenního života a konverzací se svými členy. Při práci na skladbě jsem se soustředil na lásku, jež dokáží Stray Kids vyjádřit,“ přiznal Han.

„Je to skladba, která přirovnává zmatek, jež cítíme poprvé kvůli lásce, k události,“ doplnil Seungmin. Také prozradil, že číslo 143 je vlastně kód pro frázi „miluji tě“. Zatímco se rozplýval nad nejnovějším albem skupiny, rovněž zmínil, že Stray Kids přinesli nový přístup k definici lásky, který by je mezi fanoušky a posluchači mohl odlišit od typických milostných písní.

Když padla otázka, co by členové považovali za svůj „maxident“, Seungmin bez váhání odpověděl, že moment, kdy se doslechl o umístění alba ODDINARY na prvním místě v žebříčku Billboard 200. „Řekli nám o tom ráno, když jsme se připravovali na jednu akci. Dodnes nemůžu zapomenout ten pocit,“ zakřenil se.

Album obsahuje celkem 8 skladeb s titulní písní Code 143. Krom novinek jsme se dočkali i korejské verze úspěšné skladby Circus.

Tracklist:
CASE 143
식혀 (CHILL)
Give Me Your TMI
SUPER BOARD
3RACHA (BangChan, Changbin, Han)
TASTE (Lee Know, Hyunjin, Felix)
나 너 좋아하나봐 (Can’t Stop) (Seungmin, I.N)
CIRCUS (Korean Ver.)

Proč se skupina rozhodla pro takovou razantní změnu tématu? Changbin prozradil, že původní koncept alba neměl být vůbec láska. „Nesložil jsem tu píseň se záměrem vytvořit romantickou skladbu. Když se podíváte na b-side písně na ostatních albech, najdete takové s uvolněnou melodií pojednávající o lásce. Hodně jsme přemýšleli, jak vyjádřit lásku a zároveň zůstat věrní našemu stylu. Myslím, že jsme přišli se zamilovanou písní, která půjde k našemu stylu vystupování,“ vysvětlil.

Leader skupiny, Bang Chan, se svěřil, že nezbytným aspektem lásky je to, jak jí někdo vyjádří. „Členové tvrdě pracovali na tom, aby se jim během nahrávání podařilo vyjádřit své pocity. Jako člověk, který dohlížel na celý proces nahrávání, nemůžu být pyšnější na to, jak dobře to zvládli a jak se zlepšili, což uspíšilo celé nahrávání.“

Skrze toto nové album skupina docílila dalšího důležitého milníku! Už 28. září, tedy týden před vydáním alba, bylo předobjednáno úžasných 2,37 milionů kopií. Předčila tak svůj dosavadní rekord, 1,07 milionu předobjednání, kterého dosáhla s albem ODDINARY v březnu tohoto roku.

I.N během konference poděkoval fanouškům, že jim umožnili tohoto dosáhnout. „Mnoho lidí, obzvláště zaměstnanců naší společnosti i Stays, nám pomáhalo skrze celý tento proces. Je to pro nás velká čest. Byli jsme hrozně šťastní, když jsme to zjistili. Bavili jsme o tom, že příště musíme vydat ještě lepší album,“ usmíval se.

Hyunjin také poděkoval fanouškům, když řekl, že právě Stays jsou hnací silou, která je nutí posouvat hranice a vrhat se po hlavě do nových dobrodružství. „Vlastně všechny hudební projekty, které jsme kdy vytvořili, byly pro Stays. Jsme na ně hrdí, což nás nutí být pořád lepší a lepší,“ dodal.

Na závěr tiskové konference Han vyjádřil naději, aby nová hudební stránka skupiny u lidí dobře pochodila. „Chtěli jsme ukázat jinou stránku, takovou, jakou by od nás mnozí nečekali, a proto jsme přišli s milostnou písní. Slyšel jsem, že Stray Kids vytvářejí nové milníky už od svého debutu. Doufejme, že s novým albem vystoupáme ještě výš a pokoříme další rekordy!“

„Mnoho lidí získává sílu z hudby a já doufám, že jméno Stray Kids jim přijde na mysl v momentech, kdy budou potřebovat podpořit,“ dodal Changbin.

Jak se vám líbí téměř romantická novinka od Stray Kids? Přitahuje vás a nejste schopni vysvětlit emoce, které při poslechu cítíte? Mě rozhodně vtáhla a neustále si jí broukám!

Zdroj: KoreaHerald, KoreaTimes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.