Jay B: Raději, než abychom se srovnávali s ostatními a byli nešťastní, starejme se o svůj vlastní život a žijme pro sebe

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/cdnzarecords

Leader GOT7 tento týden vydal své druhé mini album Be Yourself. Jak už jeho název napovídá, Jay B nás chce nejenom povzbudit, ale rovněž si přeje, abychom žili svůj život naplno a více si užívali.

Nové mini album Be Yourself je jeho druhým v sólové kariéře a následuje po SOMO:FUME, které spatřilo světlo světa v loňském roce. Vychází také krátce poté, co minulý měsíc vydal digitální singl Rocking Chair, který byl jeho prvním vydáním pod CDNZA Records. K nově založenému labelu se připojil poté, co v červenci opustil H1GHR MUSIC, tedy label, který založil známý Jay Park.

Není to tak dlouho, co byly zveřejněny jeho fotografie pro magazín Dazed Korea, kterému řekl pár slov.

Brzy vyjde tvé druhé mini album pod CDNZA Records. Tvůj poslední singl vyšel 23. srpna a Be Yourself vyjde 21. září, takže to není ani měsíc. Jak je tohle možné?

Příští měsíc mi vyjde další (smích). Vlastně mám v plánu vydat album skoro každý měsíc, ale kdo ví, vše se mění podle okolností. Myslím, že by to mohlo jít podle plánu. Nejprve Be Yourself je o tom, že chci žít pohodlněji. Chci vyzkoušet cool hudbu, ale zatím si pořád myslím, že mi víc vyhovuje taková, kterou si můžete pohodlně užít. Další album bude Defovo a to s naprosto odlišnou atmosférou, než to předchozí. Příběhy jsou propojeny, ale chtěl jsem vyzkoušet je interpretovat v akustickém typu hudbu.

Plánuješ něco do budoucna v novém labelu, který teprve začal působil?

Upřímně řečeno, žádné velkolepé plány nemám. V mém současném labelu chci jen různými způsoby prezentovat své já, aniž bych byl omezen žánry. Budu se hodně snažit a mám velké přání, aby se o mně jako člověku a GOT7 více mluvilo. GOT7, Jay B a Def., budou pokračovat ještě dlouho, navždy. Musím je zviditelnit.

Celkovou atmosféru jeho nejnovějšího mini alba lze shrnout jednoduše jedním slovem – svoboda. O titulní skladbě go UP prohlásil: „Chtěl jsem nahrát píseň, které by byla optimistická jak v provedení, tak v hudbě, a dokázala by každého přimět k tomu, aby se dostal do rytmu.“

Be Yourself tracklist:
Go Up
Break It Down (Feat. Sik-K)
Livin‘
The Way We Are
Fountain of Youth
Holyday

Nyní se společně podíváme na to, co k jednotlivým písním uvedl.

go UP

Chtěl jsem, aby obsahovala význam typu osvoboďme se trochu od očekávání druhých a žijme svobodně ve svém vlastním čase. Chtěl jsem dát posluchačům vzrušující pocit a přimět je, aby se bavili pouhým poslechem.

Break It Down (Feat. Sik-K)

Napsal jsem text společně se Sik-K. Je to o tom, že bychom se měli odpoutat od každodenní únavné rutiny a zkoušet nové věci. Hudebně jsem vyzkoušel nové věci.

Livin‘

Obsahuje poselství. Raději, než abychom se srovnávali s ostatními a byli nešťastní, starejme se o svůj vlastní život a žijme pro sebe. Na této písní jsem pracoval, protože jsem chtěl vylíčit vážnější příběh odlehčeným způsobem.

The Way We Are

Napsal jsem ji, protože jsem to chtěl říct fanouškům. Než abychom dumali nad minulostí, podporujme jeden druhého a bojujme s těžkostmi, které přijdou. Obsahuje také mé naděje, že si vytvoříme mnoho zábavných a dobrých vzpomínek.

Fountain of Youth

Myslel jsem, že by bylo pěkné mít píseň o vzácnosti přátel a přátelství, takže jsem ji napsal.

Holyday

Zpíval jsem ji s vůlí využít můj volný čas výhradně pro sebe. Můžu se tak rozhýbat k lepším projektům. Doufám, že je to píseň, se kterou se mohou posluchači ztotožnit a najít v ní útěchu.

Jaké poselství chceš tímto mini albem předat?

Pojďme najít způsoby, jak se nám všem v tomto komplikovaném světě bude žít pohodlněji a příjemněji.

Jak bys jedním slovem popsal kouzlo Be Yourself.

Svoboda. Je zakořeněna v Be Yourself jako celku a v každé písní. To je to, co činí mini album přitažlivé.

Máš nějaký vzkaz tvým fanouškům, kteří čekali na tvůj návrat?

Děkuji, že jste na mě počkali a podporujete mě. Jsem tu díky vám. Budu pokračovat v pilné práci, abych vám vše vrátil dobrou hudbou a aktivitami. Doufám, že žijete svůj život svobodně a šťastně. Zbožňuji vás!

Celé mini album je dostupné k poslechu na Spotify.

Líbí se vám?


ZDROJ: nme.com & koreaherald.com & dazedkorea.com & melon.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.