Dámy a pánové, držte si klobouky, řítí se na nás nová devítka z HYBE!

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/andTEAMofficia

Už je to nějaký ten pátek, co HYBE LABELS JAPAN oznámilo plán nechat debutovat chlapeckou skupinu, která by nejenom působila na japonské hudební scéně, ale svou hudbou si podmanila celý svět. Konečně je tady!

Japonská společnost v pondělí prostřednictvím tiskové zprávy potvrdila, že její první skupina, &Team, uskuteční debut 7. prosince. Tato zpráva přišla dva dny poté, co skupina v sobotu uspořádala svou první oficiální akci, během které poděkovala fanouškům a oznámila svůj debut.

„Chtěli jsme se o tuto radostnou novinku nejprve podělit s naší rodinou a fanoušky,“ prohlásili členové a následně dodali: „Uděláme, co je v našich silách, aby byl 7. prosinec tím nejlepším dnem.“

V &Team bude působit sedm japonských členů – K, Fuma, Yuma, Jo, Harua, Taki a Maki. Poslední jmenovaný je navíc napůl Němec. Dále korejský člen EJ a tchajwanský Nicholas.

Členové &Team se dali dohromady pomocí I-LAND a &Audition – The Howling.

I-LAND je projektem z roku 2020, který společně pořádali vysílací kanál Mnet a společnost Big Hit Entertainment (později přejmenovaná na HYBE). Přestože K, Nicholas, EJ a Taki se řadili mezi populární účastníky, do finálové skupiny ENHYPEN se neprobojovali. Ta téhož roku debutovala pod BE:LIFT Lab (HYBE a CJ ENM).

Ostatních pět členů &Team bylo vybráno prostřednictvím konkurzního programu &Audition – The Howling, který se vysílal na Nippon TV. O místa ve skupině se utkalo celkem 15 trainee. K, Nicholas, EJ a Taki se sice v tomto programu objevili také, ale své posty v nové skupině měli jisté.

„Čas, který nás 15 sdílelo, je neocenitelný. Šest přátel, kteří tu s námi dnes nejsou, bude dál usilovat o svůj sen a &Team bude pracovat stejně pilně,“ uvedl K v korejském prohlášení, které bylo v pondělí zveřejněno v médiích.

„Chceme být týmem, který bude fanoušky a hudbu brát vážně. Abychom si stanovili vysoké cíle, budeme tvrdě usilovat o to, abychom se stali skupinou jako BTS, která dokáže oslovit globální trh a Billboard,“ dodal K s odkazem na své kolegy z HYBE a v současnosti nejúspěšnější k-popovou skupinu na světě.

„Doufáme, že se z nás devíti stane jeden celek a že se díky našemu spojení ‚&‘ rozšíříme mezi naše fanoušky,“ doplnil Harua a EJ dodal: „Doufáme, že se staneme skupinou, která dokáže předat pozitivní energii mnoha lidem.“

Pojďme si jednotlivé členy &Team v krátkosti představit. Zatím se neví, kdo z nich bude leader.

K, který je japonské národnosti, se narodil 21. října 1997 a během střední školy běhával maratony. Byl v tom tak dobrý, že dokonce získal plné stipendium, ale odmítl ho, aby se mohl věnovat tanci. On a Shotaro z NCT docházeli do stejné taneční akademie. Pije hodně sypaného čaje a v minulosti neuměl pít kávu, teď jejímu kouzlu podlehl. Než odjel do Koreje, trénoval tanec v USA. Nepije alkohol, aby si udržel hlas v dobré kondici a je na sebe velmi přísný. I když působí chladně, jakmile se někomu otevře, je laskavý, přátelský a roztomilý.

Nicholas, tchajwanské národnosti, se narodil 9. července 2002 v Taipei, takže přesně na jeho narozeniny byla odvysílána první epizoda &Audition – The Howling. Osm let hrál badminton (získal mnoho trofejí), podlehl kouzlu breakdance a největší strach má z toho, že ublíží své rodině. Kdyby do konce života měl jíst jednu věc, tak by to byly cereálie. Má rád mléko, zmíněné cereálie a vanilkovou zmrzlinu s mangem.

EJ se jako Byun Eui Joo narodil 7. září 2002 v Koreji. Jako zvíře, kterému se podobá, vybral lenochoda. Jeho vzorem je Yoo Jae Suk a nejvíce ho naštve, když nemůže dělat věci tak, jak by chtěl. Jeho fanoušci se nazývají Uju. Na střední škole se věnoval šermu a ostatní členové o něm prohlásili, že je gentleman a dobrý posluchač.

Taki se narodil 4. května 2005 v Japonsku. Kdyby mohl celý život poslouchat jen jednu píseň, byla by to Blood, Sweat & Tears od BTS. Jeho vzorem je Suga z BTS. Než se on a Ni-ki z ENHYPEN objevili v I-LAND, společně spolu trénovali. Takimu se říkalo ‚Riki A‘ a Nikimu ‚Riki B‘, protože oba mají rodné jméno Riki. Pokud by se měl popsat jedním slovem, byla by to radost nebo zábava.

Fuma se narodil 29. června 1998. Objevil se v druhé řadě Produce 101 Japan, ale z osobních důvodů odstoupil. Býval N.CH trainee a v roce 2019 součástí projektu NCHallengers. Sám o sobě říká, že je velmi pilný, miluje hraní her a jeho speciální dovedností je sprint. V šesti letech začal docházet na hudební lekce a zamiloval se do tance. Jeho motto zní ‚Jakmile se pro něco rozhodneš, nevzdávej to.‘.

Yuma se narodil 7. února 2004. Býval trainee pod AVEX, kdy byl roce 2015 součástí juniorské skupiny VividRookies z Osaky a v letech 2017 až 2018 členem A’-X’s. Jeho koníčkem je skládání hudby a dovedností akrobacie. Má opravdu na dotek dost hedvábné vlasy. Tanci se věnuje už přes deset let a je zvyklý vkládat veškerou svou vášeň do jedné věci.

Jo se narodil 8. července 2004. Je levák, miluje kočky a svou osobnost popsal jako bezstarostnou. Rád kreslí, a to zejména fantasy témata. Hrával fotbal a basketbal, kdy byl dokonce součástí basketbalového klubu. Lidé o něm často říkají, že má poker face, protože v něm nedokáží číst. Když jde o věci, které ho baví, je velmi sebevědomý. Jeho oblíbeným jídlem je čokoláda.

Harua se narodil 1. května 2005 a je velmi klidný. Nemyslí si, že je roztomilý, ale ostatní to o něm říkají. Pohledem dokáže vyjádřit mnoho věcí. Říká o sobě, že je pilný a nevzdává se. Hodně se zajímá o přírodu a nikdy ho neunaví procházka nebo turistika. Kočkám dává přednost před psy. Na klavír hraje už dva a půl roku.

Maki se narodil 17. února 2006, což znamená, že je ze skupiny nejmladší. Jeho mamka je Japonka a otec Němec. Dokáže hovořit třemi jazyky, a to anglicky, japonsky a německy. Má ďolíčky, velké oči a je velmi energický. Členové ho označili za třetího nejzlobivějšího. Dává přednost psům před kočkami. Mezi jeho koníčky patří vaření, cvičení a focení selfie. Lidé o něm říkají, že má tvář profesionálního hráče, ale ve skutečnosti mu hry nejdou.

Zaujal vás některý ze členů? Těšíte se na &Team?

Zdroj: koreaherald.com & kprofiles.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.