ONEUS v Same Scent zkombinovali rysy druhé a čtvrté generace K-Popu

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/official_oneus

Právě včas před podzimním vánkem a střídáním ročních období naskočila skupina ONEUS na zářijovou hudební mánii s osmým mini albem MALUS. Čtyři měsíce po Trickster si tak můžeme poslechnout další nové písně.

„Věřím, že je to poprvé od debutu, co ukazujeme naši svůdnou stránku. Vím, jak významné pro nás je, že můžeme předvést naše písně,“ prohlásil Keonhee s úsměvem a vyjádřil své nadšení a sebedůvěru z nového mini alba skupiny.

Během tiskové konference Ravn popsal MALUS jako „našlapané osmé mini album.“ Nejenom proto, že skupina zabrouzdala do jiného konceptu, ale také proto, že tři členové – Ravn, Leedo a Seoho – jsou uvedeni jako skladatelé, textaři a hlavní tanečník Hwanwoong se podílel na vzniku choreografie.

Bude to nejlepší ONEUS album všech dob, takže se prosím těšte na hudbu, kterou jsme připravili,“ dodal Ravn. Dále se rozplýval nad tím, že MALUS je mini albem, které ukazuje, že skupina má ve své hudební paletě spoustu barev.

Pojmenování mini alba je odvozeno od známé jabloně zvané Malus pumila. Latinský výraz jako přídavné jméno znamená zlo, čímž skupina ukazuje, že tíhne k něčemu, k čemu by neměla. Šestice, která se přirovnala k šesti zakázaným plodům – jablku, třešni, malině, granátovému jablku, švestce a fíku – doufá, že fanoušci budou jejich půvabem zasaženi.

Tentokrát se skupina odklonila od své obvykle jasné a výbušné energie, pro kterou je známá, a zvolila něco charismatičtějšího a temnějšího, jako je logo inspirované měsícem – obraz hada zakrývajícího srdce.

V čele mini alba stojí titulní skladba Same Scent, kterou Hwanwoong popsal jako píseň o muži, jenž vzpomíná na vůni své bývalé milenky. Dodal, že název hovoří za vše. Je to skladba překypující reggae rytmy a různými kytarovými zvuky.

Xion k tomu, co řekl Hwanwoong, doplnil, že píseň je „směsí starého a nového. Provedení skladby vychází z toho, co je trendy ve čtvrté generaci K-Popu. Celková nálada písně však připomíná tvorbu druhé generace. Řekl bych, že je to něco, co umí jen ONEUS.“

MALUS tracklist:
Intro : Eden
Same Scent
Stupid Love
Gravitation (천만분의 1의 확률의 너)
Mermaid
Full Moon (월광)
Same Scent (English ver.)

Ravn se podělil o historku, jak b-side píseň Mermaid vznikla. „Když skládám písničky, obvykle přemýšlím o určitém tématu a pak navrhuji melodii. Jen tak z ničeho se mi v mysli objevil obraz pláže a napadlo mě, že by bylo zábavné nahrát skladbu na motivy mořské panny, a tak vznikla Mermaid.“

Dále dodal: „Pracoval jsem na několika písních s Leedem, a stejně jako Seoho jsem spokojený s výsledkem, který jsme společně stvořili.“

Na závěr tiskové konference se Keonhee podělil o to, že by chtěl vyhrát první místo v hudebních pořadech. „Díky našim fanouškům jsme si s předchozím albem vysloužili nadšené recenze a zaznamenali jsme milník v kariéře tím, že jsme ho během prvního týdne od vydání prodali velké množství. Doufám, že na tento rekord navážeme.“

Mini album si můžete poslechnout na Spotify.


ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.