Rozhovor: Díky VIXX se stal slavným. Leo čerpá inspiraci z knih i každodenního života a když mu chybí objektivita, dá na přátele

Eva Lenská
Hudba
Foto: Jellyfish

Jung Taek Woon, známý jako Leo ze skupiny VIXX, vydal 23. srpna své třetí sólové mini album Piano Man Op.9. Krátce po vydání alba poskytl rozhovor portálu KoreaIN a my vám přinášíme jeho překlad.

Po propuštění z armády jsi se vrátil na výsluní díky mnoha aktivitám, jako jsou muzikály, BL seriál a sólové aktivity. V roce 2021 jsi vydal píseň I’m Still Here jako vzkaz pro fanoušky a nyní jsi vydal nové mini album Piano man op. 9. Jak ses na tento comeback připravoval a co tě nyní v hudbě inspiruje?

Co se týče alba Piano man op. 9, připravoval jsem ho během účasti v muzikálu Bungee Jumping of Their Own. Řekl bych, že inspiraci čerpám z mnoha zdrojů, ať už z knih, hudby, filmů, ale i z každodenního života.

Už je to nějaký čas, co jsi začal skládat písně, a také se autorsky podílíš na všech skladbách, které najdeme na tvých sólových albech. Je snazší nebo těžší nahrávat hudbu, na které se sám podílíš?

Vzhledem k tomu, že produkuji, píšu a skládám písně, mám pocit, že většině písní rozumím, a cítím, že když skládám a zpívám, mohu písně předávat tak, jak chci. Ale když písničky nahrávám, stále jsou tu momenty, kdy mi chybí objektivita, takže mám spoustu přátel, kteří pracují s hudbou, a vždycky mi rádi poradí.

Od Full House až po Bungee Jumping of Their Own – hrál jsi už v tolika muzikálech. Jak se na každý nový muzikál připravuješ a jak se tyto přípravy liší od příprav na vlastní vystoupení?

Myslím, že jediný rozdíl je ve způsobu přípravy, ale proces je stejný. V případě muzikálů je velmi důležité dát postavě tělo, vlastnosti a vytvořit charakter, který může dobře splynout s příběhem. Co se týče písní, od začátku se rozhodujeme, jakým směrem, barvou a typem hudby se budeme ubírat. Domnívám se tedy, že tento základní proces je stejný, jen metody se liší.

Skupina VIXX je důležitou součástí tvé kariéry. Jak ti působení ve skupině pomohlo stát se umělcem, kterým jsi dnes?

Díky VIXX jsem se mohl seznámit se svými fanoušky a díky existenci VIXX jsem mohl hrát na koncertech a budovat si kariéru. Myslím, že VIXX byli mým základem. Díky tomu jsem mohl nasbírat zkušenosti a mnoho dovedností.

Letos uplynulo 10 let od tvého debutu jako zpěváka skupiny VIXX. Co pro tebe tento milník znamená?

Těch 10 let nebylo marných. Díky nim jsem se mohl stát vyzrálejším a měl jsem dostatek času na to, abych dozrál. A myslím, že těch 10 let pro mě znamená nový začátek.

Zdroj: KoreaIN/Paula Bastos Araripe

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.