Členové BAE173 si přejí vybudovat silnější pouto s fanoušky

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/BAE173_official/

V době, kdy se na hudební scénu vrací celá řada známých interpretů, se k nim přidala s novým mini albem také rookie skupina BAE173.

Poté, co chlapci pustili do světa své čtvrté mini album ODYSSEY: DaSH, poskytli skupince novinářů rozhovor v sídle společnosti Pocketdol Studio, pod kterou působí.

Název rookie skupiny vznikl spojením zkratky BAE, což znamená Before Anyone Else, a číslovek jedna (dokonalost) a sedmdesát tři (šťastné číslo). Ambicí skupiny je být tou nejlepší pro fanoušky a s jejich pomocí prorazit ve světě.

Členů je celkem devět a jsou jimi Dohyon, Bito, Doha, Youngseo, Muzin, J-Min, Yoojun, Junseo a Hangyul. Dohyon a Hangyul v minulosti působili v X1 a krátce jako duo H&D.

Skupina je na své nejnovější mini album velmi hrdá, protože Dohyon se poprvé podílel na celkové produkci od psaní textů až po kompozici a aranžmá.

„Tentokrát jsme se vrátili s ODYSSEY: DaSH. Toto mini album je pro nás významnější, protože ho produkoval Dohyon,“ uvedl leader Hangyul a Junseo dodal, že zahrnuje ambice skupiny pokračovat vpřed.

Podílet se na celkové produkci mini alba bylo dle Dohyona skvělou příležitostí. „Přesvědčil jsem zaměstnance naší společnosti, že chci album produkovat. Protože jsem rovněž členem a interpretem, myslel jsem si, že znám nejlépe jedinečnou barvu každého člena a hudební styl skupiny. Když jsem toto mini album tvořil, soustředil jsem se na to, abych vyzdvihl půvaby každého z nich,“ prohlásil.

Série ODYSSEY navazuje na předchozí Intersection, ve které se členové zaměřili na to, aby předvedli, kdo jsou.

ODYSSEY: DaSH tracklist:
Get Him Ugh
Dash
Toez
Dash (Inst.)

V čele mini alba stojí titulní skladba DaSH s návykovými syntezátorovými rytmy a mocnými basovými zvuky. B-side píseň Toez je sólový kousek Dohyona pojednávající o jeho silné touze překonat překážky a vydat se vstříc lepší budoucnosti.

Na otázku, jaké jsou jejich cíle s novým mini albem, Youngseo odpověděl: „ODYSSEY: DaSH má další význam v tom, že se pomocí něj přibližujeme k našim fanouškům. Stejně jako název titulní skladby doufáme, že si vybudujeme silnější pouto s našimi fanoušky.“

J-Min by si přál, aby mini album bylo pro skupinu výchozím bodem, kterým by na sebe upozornila a zapůsobila na veřejnost.

Protože skupina debutovala v době pandemie, nenaskytla se ji ještě příležitost osobně se setkat s korejskými fanoušky. Neplatí to ovšem o těch zahraničních, protože v květnu proběhl fanmeeting v Tokyu. Příští měsíc navíc skupina plánuje uspořádat první offline koncert ‚BAE173 Special Live in Japan 2022‘, což svědčí o její rostoucí popularitě v Japonsku.

„Naším konečným cílem je stát se skupinou, na kterou mohou být fanoušci hrdí,“ zmínil J-Min a Doha pokračoval: „Doufám, že si naše písně poslechne rozmanitější publikum a zhodnotí nás jako skupinu se skvělou tvorbou. Mým osobním cílem je slyšet naše skladby v ulicích.“

ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.