Nová sestava, nové mini album, nové tužby. Skupina TO1 se nevzdává!

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/TO1_offc

Po osmi měsících se na hudební scénu vrátila skupina TO1, která toho i přes své krátké trvání má už opravdu hodně za sebou.

Skupina TOO, neboli Ten Oriented Orchestra, vznikla na základě idol projektu World Klass. Původně v ní působilo deset chlapců, kdy každý představoval určitou hodnotu, element, směr a barvu. Debutové mini album REASON FOR BEING: 仁 (Rememberance) spatřilo světlo světa v březnu 2020.

Dne 28. března 2021 skupina v průběhu vystoupení na KCON:TACT 3 oznámila, že nyní bude působit pod pojmenováním TO1. Chlapci rovněž sdíleli své nové logo a frázi ‚Together as One‘. Zároveň byl i oznámen comeback s prvním mini albem pod novým pojmenováním.

Ještě, než skupina své mini album vydala, mohli jsme ji vídat v reality show Welcome 2 HOUSE. V té působila po boku nové skupiny EPEX, která spadá pod C9 Entertainment a tehdy čekala na svůj debut.

O připravovaném albu skupiny se sice vědělo již delší dobu, nicméně vzhledem ke sporu mezi Stone Music Entertainment (dceřiná společnost CJ ENM) a n.CH Entertainment bylo jeho vydání neustále posouváno.

Ve zkratce CJ ENM oznámilo, že její dceřiná společnost k 8. dubnu loňského roku ukončila činnost v managementu umělců. V rámci reorganizace svých dceřiných společností se CJ ENM rozhodlo, že Stone Music bude fungovat pouze jako distributor hudby. Všichni umělci (Eric Nam. Davichi, Roy Kim a další) se přesunuli pod jinou dceřinou společnost. To se samozřejmě nelíbilo n.CH Entertainment a tak vznikl spor. Skupina TOO, nyní TO1, se přesunula pod hudební label WAKEONE.

Jako by toho v krátkém působení skupiny nebylo málo, tak průběžně chodily pro fanoušky zdrcující zprávy. V prosinci bylo oznámeno, že Woong Gi si vzal vzhledem k jeho úzkostem pauzu. Koncem dubna, že Chi Hoon odchází ze skupiny a ukončil svou exkluzivní smlouvu s labelem. V průběhu května, že skupina z důvodu reorganizace a dobití energie před novým albem pozastavuje veškeré aktivity.

Reorganizace se bohužel nesla ve smutném duchu. Min Su, Jerome a Woong Gi ze skupiny odešli, což znamená, že z deseti původních členů chybí čtyři. Na jejích místa nastoupili dva japonští členové, Daigo a Renta, kteří soutěžili v Produce 101 Japan Season 2, a korejský člen Yeojeong. Fanouškům se to samozřejmě nelíbilo, protože ani jeden z nich se neobjevil ve World Klass.

Členů je tak nyní devět a jsou jimi Jaeyun, Donggeon, Chan, Jisu, J.You, Kyungho, Daigo, Renta a Yeojeong.

V nové sestavě se skupina vrátila s mini albem ‚Why Not?‘ a poprvé od debutu se v rámci tiskové konference objevila oficiálně před novináři.

„Jsme zpět po několika reorganizacích. Změny byly učiněny po diskuzích mezi společností a námi a rozhodnutí byla založena na tom nejlepším pro náš hudební růst a budoucnost. Vracíme se s úplně jinou náladou,“ zmínil leader Jaeyun.

V novém mini albu Why Not? je zakomponován odvážný pohled skupiny na svět a v jeho čele stojí titulní skladba Drummin s funk-popovou melodií, jejíž rytmus připomíná tlukot srdce.

Za vznikem rapových částí této písně stojí Chan a J.You. „Podíleli jsme se na tvorbě rapu, abychom do mini alba vnesli více souhry. Protože skladba přetéká kýčovitou atmosférou, snažili jsme se použít slova, která by nejlépe zprostředkovala náladu v textu,“ uvedl Chan.

Why Not? Tracklist:
Boom Pow‘
Drummin
What A Beautiful Day
Sugar Shock
Butterflies

„I když nás změna pojmenování naší skupiny překvapila, nový název ztělesňuje náš plán kráčet vpřed jako jeden – členové, naši fanoušci a zaměstnanci společnosti – a nyní se nám opravdu líbí. Všichni se teď jako TO1 snaží ze všech sil. Budeme se i nadále snažit šířit naše jméno,“ prohlásil J.You.

Mini album je dostupné k poslechu na Spofity.

Líbí se vám?


ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.