Mark Tuan: Všechno nebylo jen zalité sluncem, zažíval jsem i krušné chvíle

Lucie Stará
Hudba
Foto: https://twitter.com/GOT7

Vzhledem k tomu, že je Mark Tuan nejstarší z GOT7, v cyklu rozhovorů, který proběhl s W Korea, přišel na řadu jako druhý. V tomto článku se mimo jiné dozvíte, čeho se obávali jeho přátelé a on se v tom změnil.

Když v roce 2014 členové GOT7 metali salta a další triky jako mistři bojových umění, byl to právě Mark Tuan, kdo předváděl ty nejúžasnější z nich. Vždy byl tichý a nestěžoval si, což je zřejmě důvodem, proč si mnoho lidí myslelo, že má velmi klidnou povahu. Zatímco ve skupině působil hlavně jako rapper, v průběhu minulého roku prostřednictvím svých písní fanouškům ukázal, že se nestydí ani za svůj zpěv. Začala tak nová kapitola jeho života.

„Momentálně bydlím v pronajatém Airbnb společně se svými kamarády, kteří se mnou přiletěli z Ameriky. Jsou to přátelé ze střední, kteří jsou teď součástí mého týmu. V Koreji se vaše společnost postará o vše od agenturních služeb až po vydání alba, ale v Americe si umělec musí vše zařídit sám. Trvalo mi zhruba rok, než jsem dal všechny dohromady – hudební manažery, právníka, PR… V průběhu tohoto procesu jsem poznal různé lidi a hodně se toho naučil.

V lednu loňského roku jsem se vrátil k rodičům v Los Angeles a přemýšlel o své budoucnosti. Jednoho dne se mi ozval hudební manažer, který se chtěl se mnou setkat. Znovu jsem začal pracovat na hudbě a konečně v tom opět našel zábavu. Ačkoli ostatní členové jsou schopni jít sólo, myslel jsem si, že já k tomu postrádám určité dovednosti. Když jsem začal tvořit vlastní hudbu a psát své texty, bylo to pohodlné, lepší a zábavnější. Postupem času jsem se stal sebejistějším. Momentálně pracuji na svém albu, které je o emocích a událostech, jež jsem zažil v Koreji. Jakožto člen GOT7 jsem v minulosti musel ukazovat jen svou veselou stránku, ale zažíval jsem chvíle, které byly smutné a špatné. Ve svém albu se snažím vyjádřit, co jsem tehdy cítil.

Vypadám jako milý člověk? Opravdu si to myslíte? Než jsem přišel do Koreje, měl jsem v sobě neskutečný vztek a dokonce jsem i pár věcmi hodil. Nečekali jste to? Nejsem si jistý, ale asi jsem byl takový, protože jsem byl teenager. Ale jak jsem žil v Koreji a přidal se k JYP Entertainment, začal jsem být víc opatrný. Když jsem po nějakém čase zase navštívil Ameriku, přátelé mi říkali, jak jsem se z toho vzteklouna změnil. Také se obávali mých výbuchů vzteku (směje se).

Ačkoli jsem se stal opatrnějším, tak jsem jako člen GOT7 nebyl v průběhu aktivit tak vystresovaný. Bohužel jsem nemohl být se svou rodinou během důležitých událostí jako jsou třeba svatby nebo pohřby. Bylo to srdcervoucí být pryč od své rodiny na takto důležité dny. Mohl jsem si promluvit se společností, aby upravila rozvrh, ale místo toho jsem radši mlčel, protože… Nevím jak to formulovat? Omlouvám se. Není to tak, že bych měl problém mluvit korejsky, ale chci své pocity dobře a správně vysvětlit. Korejština nejde zapomenout. Chtěl jsem tím říct, že jsem v Koreji zažíval i špatné a smutné chvíle.

Když jsem se zase viděl se členy, vypadali, že si užívají svá sóla. Pokud bychom trvali na pokračování GOT7 bez vydání alba, lidé by si nás nevšimli. Takže jsme se rozhodli ukázat se v našem novém albu jako skupina GOT7. Některé členy čeká povinná vojenská služba a nejsme si jistí našimi budoucími plány. Přesto spolu navždy zůstaneme jako GOT7.“

Zdroj: WKorea

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.