Jay B: Je důležité nezapomenout na to, kde jsme začínali

Lucie Stará
Hudba
Foto: https://twitter.com/GOT7

Konec května se nesl ve znamení comebacku GOT7. Mnozí se k budoucnosti skupiny stavěli skepticky, ale fanoušci stejně jako členové vytrvali a věřili. Společně se nyní postupně podíváme na to, co naši oblíbenci prohlásili v rozhovoru pro W Korea. Cyklus rozhovorů se členy začínáme jak jinak než s leaderem skupiny.

Poté, co se vloni po neobnovení smluv s JYP Entertainment všech sedm členů GOT7 vydalo vlastní cestou, byl leader Jay B posledním, kdo učinil rozhodnutí ohledně své budoucnosti. Zkrátka si to po řešení skupinových záležitostí musel pořádně promyslet. Jakmile podepsal smlouvu s labelem H1GHR MUSIC, vrhl se do produkování hudby a ještě v létě vydal své první sólo album nazvané SOMO:FUME.

Poprvé jsme tak měli šanci vidět jeho vystupování jako sólisty, kde síla a výrazné chování, na které jsme byli zvyklí u skupiny, bylo nahrazeno klidem a veselostí. Nyní se opět zhostil své role vůdce! U skladeb z nového mini alba GOT7 můžeme vidět jméno jeho alter ega Def., které často používá nejenom při skládání hudby, ale také pokud má pro něj skladba hluboký význam.

„Co jsem dělal… V poslední době jsem se věnoval věcem kolem GOT7. Jakmile jsme spolu, naše názory se velmi rychle sjednotí. Ale momentálně jsme všichni v situaci, kdy pracujeme pod různými společnostmi a musíme najít kompromis mezi názory, vizemi a stanovisky těch společností. Převzal jsem vedení těchto typů konverzací a jelikož bylo třeba vyřídit spoustu věcí, bylo toho na mě občas hodně. Naštěstí společnost Warner Music, se kterou skupina nově podepsala smlouvu, stejně jako společnosti jednotlivých členů, naše aktivity bere velmi pozitivně, a to hrálo velkou roli.

Ačkoli se věci zdají být na první pokus těžké, myslím si, že poté už to tak obtížné nebude. Jestli jsem mluvil s Ericem ze Shinhwy? Tak daleko jsem se zase nedostal… (směje se). Nemyslím si, že by bylo slušné, kdybychom se sešli a já se ho rovnou vyptával. Skupina Shinhwa měla svou cestu a GOT7 má zase svou vlastní.

Se členy jsme se dohodli, že naše titulní skladba by měla být zábavná s barvami GOT7. Tu píseň jsem vlastně napsal já. Vždy hlasujeme o důležitých rozhodnutích a členové vybrali skladbu, kterou jsem napsal. Vzhledem k našim rozvrhům nemůžeme po vydání nového mini alba dělat mnoho propagačních aktivit. Ale bylo by hezké, kdyby skupina GOT7, stejně jako to udělala Shinhwa, za sebou zanechala pozitivní vliv na ostatní.

Chtěl bych také našim fanouškům vzkázat, že nezapomínáme na cestu, kterou jsme kráčeli. Považuji všechny naše rekordy a všechen ten čas za velmi vzácný. Čím jsem starší tím víc si toho začínám vážit. V minulosti jsem se nemohl dívat na svá vystoupení v zábavných pořadech, protože jsem se cítil trapně. Ale po nějakém čase jsem si uvědomil, že tyto zkušenosti pro mne byly nějakým způsobem prospěšné. Stydět se a cítit se trapně kvůli těmto zážitkům je to samé jako popírat sám sebe a to jsem nechtěl.

Často jsem si připomínal, že nás musím udržet pohromadě. I když budu mít pocit, že jsem jediný, kdo vynakládá veškeré úsilí pro tým, zatímco ostatní už ztratili zájem, řekl jsem si, že je nebudu obviňovat, ale budu se dál snažit. Opravdu jsem se zoufale snažil udržet skupinu pohromadě. Pocházíme z JYP Entertainment a postupem času jsme se zlepšovali.

Co se mě týká, naučil jsem se toho hodně skrz veškeré aktivity se skupinou. Kdybychom se rozešli a dělali jen své vlastní aktivity, měl bych pocit, že těch sedm let, kterých jsme strávili jako skupina, by přišlo vniveč. Takže jsem neustále myslel na to, že nás musím udržet spolu. Když se sólo aktivity podaří, někteří si mohou myslet, že jsou i samotní úspěšní. Nicméně tato sólo vystoupení by nebyla úspěšná, nebýt předchozích skupinových aktivit. Neměli byste zapomínat, kde jste začínali. To je to oč tu běží!“

Rozhovory s ostatními členy si budete moci přečíst v následujících dnech.

Zdroj: W Korea

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.