Členové E’LAST jako vlkodlaci a stvůry prchají z toxického vztahu

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/elastofficial?

Koncem dubna vydala skupina, jejíchž členové patří snad k největším idol fanouškům ATEEZ, píseň Creature, což je titulní skladba třetího mini alba Roar. Sedm měsíců po vydání Awake, je Roar vyvrcholením příběhu skupiny.

Ve skupině E’LAST působí Rano, Choi In, Seung Yeop, Baek Gyeul, Romin, Won Hyuk, Won Jun a Ye Jun. Na scénu skupina vstoupila v červnu 2020 s mini albem Day Dream a titulní skladbou Swear.

Svůj příběh buduje skupina prostřednictvím své hudby už od debutu. Ve Swear skládala přísahu, která vedla k příběhu o zradě a probuzení vyprávěnému v druhém mini albu Awake. Toxický vztah byl popisován ve dvou písních, Dark Dream a Muse, v singl albu Dark Dream. Pomocí Creature tentokrát skupina přivádí posluchače na vrchol příběhu a odhaluje rozporuplné emoce, které může člověk v takovém vztahu pociťovat. „Pain blurs into happiness/I’m angry but I’m smiling,“ členové zpívají.

Titulní skladba Creature je temnou a náladovou písní, jejíž choreografie podtrhuje silné taneční dovednosti členů. Vyjadřuje pocity po ukončení vztahu, který členové přirovnali k proměně v monstrum nebo vlkodlaky s emocionálními jizvami. Zatímco předchozí tvorba skupiny zkoumá témata zrady, nepochopení a probuzení, Creature se věnuje následkům toxického vztahu a tomu, jak v člověku může zanechat pocit, jako by se ztrácel ve prospěch stvůry.

Hudební video posouvá tento příběh ještě dál a ukazuje členy skupiny, jak se potýkají se svou zrůdnou stránkou, a dále vlkodlaka, který se ztrácí ve prospěch monstra. Klíčová je také vizuální stránka videoklipu, která přirovnává členy k vlkodlakům, jež jsou ve dne sami sebou, ale v noci jsou to stvůry.

Creature není jedinou písní, která zabývá tématem vztahu. Jako celek mini album o sedmi skladbách zkoumá různé fáze a pocity vztahu, od počátečních jisker touhy až po zlomené srdce při loučení.

Roar tracklist:
INTRO
Creature
Poison
Desire
Shelter
Let Me Free
Nightmare

Vše je zahajuje INTRO, dramatická instrumentálka, která tón mini alba udává jako temný a náladový. Orchestrální hudba, pokřik a operní vokály navozují zlověstný pocit, jako by předznamenávaly to, co posluchače čeká. Po titulní skladbě následuje b-side píseň Desire. Dokonalá elektronická skladba s optimistickým refrénem popisujícím touhu členů po jiném jedinci. „My eyes, ears, you took it all,“ zpívají. Lehkost písně se shoduje s jejím textem, který je stejně jako první setkává s osobou, jež vás zaujme, optimistický.

Následuje Shelter, orchestrem poháněná dramatická píseň o hledání útočiště v někom jiném. Zkrátka, navzdory času a rozdílům se nakonec stejně dva jedinci spojí. Hudební nástroje jako jsou klavír a housle sehrávají v melodii této skladby podstatnou roli. Shelter umožňuje Won Hyukovi, Seung Yeopovi a Baek Gyeulovi jednoduše zazářit. Když už jsme u toho klavíru, tak předposlední b-side skladba, Let Me Free, je klavírní baladou. Pojednává o konci vztahu a loučení se s milovanou osobou. Členové v ní zpívají „I have to let you go.“

Poslední skladba se liší podle toho, jakou verzi mini alba si ve fyzické podobě fanoušci zakoupí. Nigtmare, temnější píseň o dokonalém načasování lásky mezi dvěma životy, je obsažená ve verzi GRAY. Naopak v RED se nachází Poison, ve které členové přirovnávají lásku k jedu. Vědí, že by vztah měli ukončit, ale nedokáží svou milovanou opustit.

Mini album si můžete poslechnout na Spotify.

Líbí se vám?

Zdroj: envimedia.co

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.