Bouchněte šampaňské, protože členové GOT7 jsou připraveni natrhnout zadek zkostnatělému světu K-Popu

Lucie Stará
Hudba
Foto: SBS

Pomalu, ale jistě se blíží něco, co se zapíše do dějin K-Popu. Po více než roční pauze se vrací sedmička titánů aneb GOT7. Pojďme se nyní společně podívat na to, jak by tento comeback mohl ovlivnit svět našeho oblíbeného žánru.

Na počátku roku 2021 byli fanoušci skupiny GOT7 šokováni oznámením, že se členové po sedmi letech rozhodli neobnovit své smlouvy se společností JYP Entertainment, čímž se s ní rozloučili. Jednotliví členové se vydali odlišnými směry, díky čemuž mohli nechat vyniknout svým individuálním kouzlům.

Leader skupiny, Jay B, se po dlouhém přemýšlení rozhodl uchýlit do labelu H1GHR MUSIC, který založil Jay Park. Možná je to náhoda, ale v jednom labelu tak působí vůdci dvou skupin spjatých s JYP. Jelikož Jay Park je znám tím, že ponechává svým umělcům ve tvorbě naprostou volnost, mohl tak Jay B vypustit do světa své sólo album SOMO: Fume a navíc se věnovat i svému alter egu Def., jehož album vydal v lednu 2022.

Mark Tuan se po několika letech vrátil k rodině do Ameriky, se svými přáteli se začal se věnovat streamování her a podepsal smlouvu se společností Creative Artists Agency. Zveřejnil několik singlů a momentálně připravuje vydání svého prvního sólo alba.

Jackson Wang už za působení v JYP Entertainment rozjel svou vlastní značku Team Wang. Po odchodu ze společnosti tak bylo zcela jasné, že bude mít prostor se svému projektu věnovat naplno. Dočkali jsme se tak několika nových kolekcí oblečení a poté, co podepsal smlouvu se společností Sublime Artist Agency, i hudby. V letošním dubnu se jako první čínský umělec objevil na slavném festivalu Coachella, kde předvedl své umění. Nyní se připravuje na vydání svého nového alba nesoucího název MagicMan.

Mnozí z nás byli zvědaví, jakým směrem se vydá Jinyoung. Nikoho moc nepřekvapilo, když se rozhodl naplno věnovat herectví a započal tak svou spolupráci se společností BH Entertainment. V témže roce jsme se tak mohli dočkat hned několika seriálů, ve kterých si zahrál. Patří mezi ně například Yumi’s Cells a The Devil Judge. Tento rok se navíc objevil i v Netflix filmu Yaksha: Ruthless Operations, ve kterém si střihl roli tajného agenta. I když to tak možná působí, na hudbu nezanevřel. Vydal singl Dive, ke kterému v červenci vyšel i speciální videoklip.

Youngjae, fanoušky přezdívaný slunce skupiny, přešel stejně jako Jackson Wang pod Sublime Artist Agency. Dočkali jsme se jeho účinkování v muzikálu a hereckého výkonu v So Not Worth It a Love & Wish. Potěšil nás i svým sólo albem Colors from Ars s velmi chytlavou titulní písní Vibin’. Momentálně ho můžeme vídat v rádiovém pořadu MBC FM4U, který je velmi trefně nazvaný ‘GOT7’s Youngjae’s Close Friend’.

BamBam, thajský princ, jak mu někteří říkají, toho během jednoho roku stihl opravdu hodně! V březnu podepsal smlouvu s Abyss Company a už v červnu vydal své první sólo album Ribbon. Později se připomenul prostřednictvím duetu Who Are You, ve kterém mu svůj hlas propůjčila Seulgi z Red Velvet. V lednu tohoto roku se přihlásil se svým novým albem s názvem B, na kterém prý pilně pracoval už od minulého roku. Před měsícem se ukázal i svým americkým fanouškům, když vystoupil v poločase basketbalového utkání a v Thajsku už dokonce stihl i pár fanmeetingů.

Nejmladší člen skupiny, Yugyeom, se uchýlil taktéž pod label založený Jay Parkem, tentokrát však AOMG. V červnu jsme se dočkali jeho prvního alba Point Of View: U, prostřednictvím kterého spolupracoval s takovými hvězdami jako jsou DeVita, LOCO, GRAY, Jay Park a PUNCHNELLO. Yugyeom se objevil i na titulních stránkách několika magazínů, kterým poskytl rovněž rozhovory. Před pár dny se vydal na své první sólo turné, v rámci kterého navštíví Německo, Francii a Anglii. Některé z jeho koncertů se zvládly vyprodat jen do pár hodin!

Mnozí by čekali, že se členové budou po tak úspěšných startech sólo kariér zaměřovat jen na sebe, ale opak je pravdou. Jedinečné pouto, které mezi sebou mají, ukázalo, že je možné přehodnotit budoucnost skupiny i za hranicí možností její zakládající společnosti.

Pro pochopení, fanoušci si často stěžují, že se jejich oblíbeným skupinám, zpěvákům či zpěvačkám nedostává zacházení jakého jsou hodni. Rozpad velmi populárních skupin jako byly například NU’EST nebo GFRIEND zlomil nejedno fanouškovské srdce. Přestože tyto skupiny měly obrovský potenciál, skončily s pocitem, že si jich společnosti dostatečně nevážily.

Do prohlášení členů GOT7, že ať se stane cokoliv, zůstanou vždy jako skupina v sedmi a budou společně vydávat hudbu, vkládali Aghase velké naděje. Pomocí písně Encore, kterou členové společně vydali krátce poté, co s hlavou vztyčenou odešli z JYP, dokázali, že hodlají svému slibu dostát stůj co stůj.

Z velké většiny propadnou fanoušci k-popové skupině pro její hudbu a vytvoří si k ní vzácné pouto. Obdivují, jak jsou umělci z rozdílných pozadí a občas i zemí schopni spojit se a vytvořit skoro až rodinné prostředí. Bohužel z velké většiny je s oblibou těchto skupin spojena srdceryvná záležitost, a to její případný rozpad. Takže slib členů GOT7 je opravdu chvályhodný a nelze brát na lehnou váhu.

Rozhodnutí členů GOT7, působit spolu dále ať to stojí co to stojí, by mohlo inspirovat idoly k tomu, aby v případech, kdy nejsou spokojeni s působením ve stávajících hudebních společnostech, z nich odešli a zkusili štěstí jinde. Mohli by se tak věnovat hudbě tak, jak oni sami chtějí a ne tak, jak diktuje společnost. Rozhodně se jedná o rozhodnutí, které stojí za zvážení, protože by mohlo pomoci idolům ukázat své pravé já.

Pouto mezi členy je rovněž často zmiňováno fanoušky. „Každý z nich je úspěšný i mimo GOT7. Po roce působení sólo toho dokázali TOLIK, aby je to ukotvilo jako sólisty, nezávisle na skupině… ale ne, oni trvají na tom, že si ponesou jméno GOT7 kamkoli půjdou,” napsal jeden fanoušek na Twitter.

Na konci dubna tohoto roku prosáklo do korejských médií, že skupina chystá návrat a její nová píseň, a možná i album, by mohlo vyjít už v květnu! Od této chvíle a do jisté míry i předtím, začali členové ‘spoilerovat’ v čele s BamBamem, který při různých příležitostech prozrazoval nové informace. To zapříčinilo, že si fanoušci vzpomněli na poslední vystoupení skupiny během Golden Disk Awards, kde Jinyoung sebevědomě prohlásil, že „GOT7 se vždy vrátí s úžasným albem a hudbou.” Mimo to se skupina rozhodla podepsat smlouvu s Warner Music Korea

Už teď je jasné, že se 6. květen zapíše do srdcí Aghase jako den, kdy skupina pravděpodobně oficiálně potvrdila svůj návrat na hudební scénu. Na sociálních sítích jako jsou Twitter a Instagram se objevily nové oficiální profily skupiny, které členové okamžitě začali sdílet a s tímto humbukem přišlo i video nového loga. Ruku v ruce s tím se na Twitteru vytvořil i nový hashtag, při jehož použití se vám v postech objeví nové logo skupiny.

Twitter: @got7_isourname
Instagram: @got7_isourname
Youtube: @got7_isourname
TikTok: @got7_isourname

Spoléhání na motto skupiny ‚Sedm nebo nic‘ se opravdu vyplatilo, protože už 23. května můžeme očekávat nové album nesoucí název GOT7! O dva dny dříve se skupina rozhodla uskutečnit fanmeeting, který se 21. května uskuteční offline a 22. května i s online přenosem. Sledujte náš Facebook pro všechny novinky!

Zdroj: hitc.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Barbora Kudrnová

    Pro efebofila -jako jsem já- vypadali za zenitem už v Not by the Moon, ale ať si hrajou třeba do důchodu..