Bývalý leader AB6IX byl propuštěn z vojny a znovu se omlouvá za řízení pod vlivem alkoholu

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/AB6IX

Je to už nějaký pátek, co fanoušky skupiny AB6IX zasáhla zpráva, která ovlivnila snad všechno. V krátkosti si připomeneme, jak to celé bylo.

Dne 4. června 2020 zveřejnila společnost Brand New Music oficiální prohlášení, kterým vyděsila fanoušky skupiny. Youngmin byl chycen při řízení pod vlivem alkoholu, zastavuje veškeré aktivity jako leader a člen skupiny AB6IX a comeback s VIVID se odkládá.

„Dobrý den, tady je Brand New Music. Nejprve upřímně skláníme hlavy v omluvě za to, že fanouškům přinášíme nešťastné zprávy. Přinášíme zprávy o řízení pod vlivem našeho umělce Youngmina a následné zastavení jeho činnosti.

V časných ranních hodinách 31. května si soukromě zašel se svými známými na skleničku a použil vlastní auto k jízdě zpět do dormu. Byl chycen policií opilý při řízení a řidičský průkaz mu byl odebrán.

V současné době Youngmin svého činu hluboce lituje a přemítá o svých činech. V případě potřeby se upřímně zúčastní budoucího policejního vyšetřování. Dále po dnešku Youngmin zastaví veškeré propagace jako člen AB6IX a skupina bude pokračovat ve svých aktivitách bez něj jako čtyřčlenná.“

Mezinárodní fanoušci skupiny zasypávali společnost dotazy, co toto prohlášení vlastně znamenalo. Byl Youngmin stále člen skupiny AB6IX? Zdůrazňovali fakt, že je pouze člověk a zaslouží si druhou šanci. Korejští fanoušci naopak požadovali jeho vyhazov ze skupiny.

Netrvalo to dlouho a Youngmin se za své jednání a odsunutí návratu skupiny omluvil ručně psaným dopisem zveřejněným na fancafe.

„Ahoj, tady je Youngmin. Za prvé, cítím stud a lítost za to, že vám přináším tak nepříznivé zprávy. Upřímně se omlouvám za zklamání mnoha lidí a fanoušků, kteří mi projevovali lásku a čekali na mě.

Cítím se uboze a bolestně, že jsem se stal hanebným hyungem pro členy, kteří byli kvůli mně nesmazatelně raněni. Také bych se chtěl upřímně omluvit zaměstnancům společnosti, kteří kvůli tomuto utrpěli velké škody.

Členové a mnozí zaměstnanci po dlouhou dobu tvrdě pracovali na přípravě tohoto comebacku, ale kvůli mé nerozumné a nezodpovědné chybě bylo jejich úsilí podkopáno, a proto se hluboce stydím.

Jsem si silně vědom všech svých chyb, hluboce toho lituji a zpytuji. Přijmu veškerou kritiku za mé nezvratné činy a zamyslím se.

Všem, kteří ve mně věřili a podporovali mě, včetně mých fanoušků, členů, zaměstnanců společnosti, rodinných příslušníků… se upřímně… ještě jednou upřímně omlouvám.“

Ani ne po týdnu přišla společnost s novým prohlášením, s jehož obsahem byli spokojeni maximálně korejští fanoušci.

„Dobrý den, tady je Brand New Music. Nejprve vyjadřujeme upřímnou vděčnost fanouškům milujících skupinu. Po důkladné diskuzi s Youngminem bylo s ohledem na jeho přání nezpůsobovat skupině další újmu dnes rozhodnuto o jeho odchodu z AB6IX.

Omlouváme se za způsobení znepokojení mnohých fanoušků touto náhlou zprávou. Kromě toho se vzhledem k týmové situaci hluboce omlouváme mnoha lidem podílejících se na propagaci alba.

Jak již bylo oznámeno, skupina bude po novém uspořádání týmu propagovat jako čtyřčlenná. Budeme se ještě více podílet na podpoře budoucnosti AB6IX.

Závěrem se ještě jednou omlouváme fanouškům, kteří vždy podporují a milují AB6IX, za sdílení takových zpráv. Vynaložíme veškeré úsilí, aby se skupina vrátila s vyzrálejší hudbou a vystoupeními.

Žádáme vás o neměnnou lásku a zájem pro čtyři členy AB6IX, kteří i přes obtížnou situaci usilovně pracují na jejich návratu.

Děkujeme.“

Nikdo nečekal, že se comeback s VIVID uskuteční ještě tentýž měsíc. Ještě větším překvapením bylo, že záběry Youngmina nebyly z hudebního videa titulní skladby THE ANSWER úplně odstraněny. Zůstává však otázkou, zda to společnost udělala jako chytrý marketingový tah, protože mnoho fanoušků prohlašovalo, že tento comeback bude ignorovat anebo se jedná o pomyslné rozloučení s Youngminem.

V půlce října zpravodajství SPOTV News informovalo širokou veřejnost o tom, že Youngmin, který začal působit pod svým celém jménem Lim Young Min, nastoupí začátkem listopadu k výkonu povinné vojenské služby.

To bychom měli události roku 2020. Protože čas nelze zastavit, tak, než jsme se nadáli, nastal 2. květen, což znamená, že Lim Young Min byl z vojny propuštěn. Následující den se na sociálních sítí společnosti objevil jeho ručně psaný dopis.

„Ahoj, tady je Lim Young Min,

rok a půl neuběhl ani pomalu, ani rychle a 2. května jsem byl propuštěn z povinné vojenské služby.

Rád bych poděkoval těm, jež na mě čekali a podporovali mě, abych vojnu dobře zvládl. Zatímco jsem sloužil, potkal jsem dobré seniory, kolegy, juniory, vedoucí pracovníky a lidi. Byl to cenný čas, kdy jsem obdržel spoustu pomoci a hodně se toho naučil.

Během vojenské služby jsem trávil hodně času ohlížením se za sebou samým. Když jsem přemýšlel o tom, jak jsem chyboval a kolik škody a bolesti způsobila má proviněni, uvědomil jsem si toho mnoho.

Ještě jednou se upřímně omlouvám lidem, kteří trpěli a bylo jim kvůli mně ublíženo. Omlouvám se a jsem vděčný těm, kteří na mě čekali. Od nynějška budu pečlivě přemýšlet, než začnu jednat.

Budu tvrdě pracovat, abych se den po dni stával lepší osobou a pozdravil vás svou lepší stránkou.

Děkuji.“

Bohužel nelze počítat s tím, že by se ke skupině AB6IX, která nyní vydává upoutávky ke svému novému mini album A to B, opět připojil. Otázkou však zůstává, jestli je ochoten vydat se na sólovou dráhu.


ZDROJ: soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Barbora Kudrnová

    Jezdit opilej je sice prasečina, ale je taky otázka, kolik toho vypil, jaký měl důvod atd. Každopádně je mi v tomhle těch idolů líto, nemůžou si ani nahlas prdnout, aby z toho nebyl skandál. A to mají ještě kliku, že Korejci nejsou snad až tak švihlí jako Číňani, kde idol může i za to, co neudělal. Viz Xao Zhan, co i v realitě málem skončil jako Wei, protože může i za střelené fanynky a za ještě střelenější cenzory.