Květen 2022: Třešně kvetou, skupiny se vrací a fanoušci padají na zadek

Lucie Stará
Hudba
Foto: twitter.com/le_sserafim

Krom skupin jako iKON, SEVENTEEN, TXT a mnohých dalších, které ohlásily svůj květnový comeback, se dočkáme i pár nováčků v hudebním průmyslu. Co vše nás čeká se dočtete v tomto shrnutí!

LE SSERAFIM
Jak mnozí z vás jistě ví, HYBE má pod sebou mnoho společností, ať už svých vlastních anebo převzatých, a jednou z nich je BE:LIFT Lab. Za jejím vznikem stojí rovněž CJ E&M Entertainment. V roce 2020 pod touto společností debutovala chlapecká skupina ENHYPEN, což bylo naposledy, co nějakým způsobem HYBE představilo nováčka.

Od té doby se v mediální sféře horlivě diskutovalo, kdy tato uznávaná společnost představí světu svůj nový objev. Už 2. května albem nazvaným I Am Fearless uskuteční svůj debut dívčí skupina LE SSERAFIM, která se fanouškům představí v šestičlenném složení. Mimo jiné v ní uvidíme působit Sakuru a Chaewon, členy bývalé projektové skupiny IZ*ONE.

CLASS:y
Dívčí skupina tvořena účastnicemi survival pořadu My Teenage Girl uskuteční svůj debut 5. května. Album nazvané Y: Class Is Over bude obsahovat pět skladeb. Fanoušky čekalo překvapení, když na zveřejněném tracklistu vedle jmen všech písní stálo Title Track. Spekuluje se, že skupina vydá videoklipy ke všem písním a debutuje tak ve velkém stylu!

TNX
Všichni s napětím sledovali survival pořad LOUD, na jehož průběhu se podíleli společnosti JYP Entertainment a P NATION. Za druhou jmenovanou stojí světoznámý umělec PSY. Výsledkem tohoto survival pořadu jsou dvě skupiny, každá pod jednou společností. I když se čekalo, že JYP Entertainment nechá své nováčky debutovat první, není tomu tak. Už 17. května se veřejnosti představí TNX, neboli The New Six. Dle doposud vydaných upoutávek lze soudit, že to bude pořádná jízda!

iKON
V loňském roce proběhlo vyvrcholení pořadu Kingdom: Legendary War. Výhru si odnesla skupina Stray Kids, ale o ní tato část není. Fanoušci iKON doufali, že by se po účasti skupiny v tomto survival pořadu mohli dočkat nového alba. Bohužel nastalo ticho. Když se nad tím tak zamyslíme, důvod je zcela zřejmý. Bobby se nejen oženil, ale stal se i otcem.

Takže se skupina stáhla do ústraní a v podstatě čekala, co bude. Fanoušci tuto novinku ale přijali více než dobře, ne jako tomu bylo u Chena z EXO, ale to už je jiný příběh. Takže máme tu duben a po více než dvou letech je zde oznámení vydání nového alba! Vážně alba, ne jenom jedné písně. Flashback se dočkáme už 3. května. Hip, hip, hurá!

Ryeowook (Super Junior)
Konec února patřil hodně očekávánému comebacku skupiny Super Junior, která se vrátila se singl albem The Road : Winter for Spring. Květen bude ve znamení Ryeowooka, který se vrací se svým třetím mini albem s názvem Wild Rose. Titulní skladbou bude píseň Bluebird a celého alba se dočkáme 3. května.

WOODZ
Není to tak dlouho, co pod společností Yue Hua Entertainment debutovala chlapecká skupina TEMPEST. Tento debut vzbudil obrovskou pozornost médií a fanoušků, protože od roku 2014 je to ve společnosti, která se specializuje na korejskou a čínskou hudební scénu, první korejský nováček.

V roce 2014 nechala společnost debutovat skupinu UNIQ. Možná vám její název nepřipadá povědomý, ale působí v ní sólisté WOODZ neboli Cho Seung Youn a Wang Yibo, hvězda megaúspěšného hitu The Untamed. Právě WOODZ, který loni v říjnu vydal velmi emotivní album Only Lovers Left, se vrátí už 4. května s Colorful Trauma.

TXT
Fanoušci skupiny TXT, MOA, si dlouhých osm měsíců přáli nové album. Při ohlédnutím za loňským rokem se není ani čemu divit. V květnu skupina vtrhla na scénu s albem The Chaos Chapter: FREEZE. ‘Řekni, že mě miluješ, řekni, že mě miluješ. Až do konce světa. Všechno nebo nic, chci tě celou,’ zpívali členové zoufale v titulní skladbě 0X1=LOVESONG (I Know I Love You), které svůj hlas propůjčila i Seori.

Následovalo první repackage album The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE s ostrou, rockem nabušenou titulní skladbou LO$ER=LO♡ER, která se připojila k hitu Anti-Romantic, a způsobila na TikToku rozruch.

Skupina přání fanoušků vyslyšela, protože už 9. května se na pulty dostaví novinka Minisode 2: Thursday’s Child. Krom drsných upoutávek skupina naznačila i spolupráci s americkým rapperem Rich the Kid!

Ciipher
V březnu loňského roku pod společností Rain Company debutovala chlapecká skupina Ciipher. Jak už je z názvu společnosti patrné, stojí za ní legendární Rain. Protože je to sotva pár týdnů, co skupina oslavila první výročí působení, rozhodla se potěšit své fanoušky novým mini albem The Code. Zatím se toho ještě moc neví, ale novinky se dočkáme už 11. května a ve fyzické podobě se album dočká verzí Dash a Dot.

WOOSUNG (The Rose)
Po úspěšném severoamerickém turné s triem EPIK HIGH se zpěvák, skladatel a leader kapely The Rose vrací na scénu se svým novým albem Moth. Vydání bylo stanoveno na 13. května a už o dva dny později umělec vystoupí v Amsterdamu, čímž započne své malé světové turné.

ASTRO
Skupina ASTRO uspořádala 9. dubna velký fanmeeting. Žádné oko nezůstalo suché poté, co MJ během této akce s těžkým srdcem oznámil, že přesně za měsíc nastoupí povinnou vojenskou službu. Ještě před touto událostí se proslýchalo, že skupina plánuje květnový comeback. Před pár dny byl návrat s albem Drive To The Starry Road oficiálně potvrzen. Očekávat ho můžeme 16. května.

ONEUS
V listopadu 2021 sklidila skupina se svým šestým mini albem Blood Moon obrovský úspěch. Od jeho vydání rozhodně nezahálela a v únoru tohoto roku navštívila celkem 14 amerických měst se svým stejnojmenným turné. Od té doby nabírala síly, aby svým fanouškům představila svou novou desku s názvem Trickster, která vyjde 17. května 2022!

SEVENTEEN
První anglická skladba skupiny SEVENTEEN, Darl+ling, převálcovala svět a dobyla srdce fanoušků CARAT, kteří si tuto chytlavou píseň jistě zpívali i ve spaní. Následovalo promítání velmi očekáváného filmu Seventeen Power of Love: The Movie, který krom rozhovorů se členy skupiny obsahoval i vystoupení. A další novinka na sebe nenechala dlouho čekat! Skupina oznámila comeback se čtvrtým mini albem Face The Sun, jehož se dočkáme 27. května.

GOT7
Po svém odchodu z JYP Entertainment na začátku roku 2021 se členové skupiny GOT7 vydali každý svou cestou a soustředili se na sólo projekty. Zároveň ujišťovali své fanoušky, že rozhodně neplánují konec skupiny. Když Mark Tuan naznačil, že se po více než roce vrací zpátky do Koreje, bylo jasné, že se něco chystá! Přesné datum se zatím neví, ale před pár dny se v korejských médiích začalo proslýchat, že skupina je připravena uskutečnit květnový velkolepý comeback!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.