10 březnových novinek, na které se rozhodně můžete těšit!

Lucie Stará
Hudba
Foto: JYP Entertainment

Od (G)I-DLE, NCT DREAM po Red Velvet, STRAY KIDS a mnohé další. Na jaké comebacky se můžete těšit v průběhu března, se dozvíte v následujícím shrnutí!

JAY PARK Feat. IUGANADARA
Jay Park, hip-hopový a R&B průkopník, koncem minulého roku šokoval své fanoušky. Světu oznámil odchod z pozic generálních ředitelů svých labelů AOMG a H1GHR Music a hned poté vydal singl To Life, který mapoval celých 18 let jeho kariéry. Fanoušci tak byli velmi nejistí ohledně jeho dalšího kroku.

Přesuňme se do začátku letošního roku. Oznámením vzniku nové agentury MORE VISION opět dokázal, kým je. Přeci jenom zaplavit sociální sítě svým jménem jen tak někdo nedokáže. Zkrátka Jay Park budí pozornost všude, kam se vrtne.

Pod jeho novou agenturou vydal 11. března zbrusu nový singl GANADARA, ve kterém můžeme zaslechnout i nádherný hlas zpěvačky IU. Ihned poté, co se široká veřejnost dozvěděla o této spolupráci, se skladba zařadila mezi jedny z nejočekávanějších vydání tohoto měsíce.

(G)I-DLE – I NEVER DIE
Skupina je vychvalována pro své koncepty a silné texty písní, a tak není divu, že její první full album nesoucí název I NEVER DIE budí pozornost. Navíc se bude po odchodu Soojin jednat o první comeback v pětičlenné sestavě.

Zdá se, že se děvčata tentokrát rozhodla pro rebelský, velmi odvážný koncept, protože doposud zveřejněné teaser fotografie jsou na hony vzdálené něčemu roztomilému. Dle ukázek písní bude album představovat směsici R&B, pop-rocku, lo-fi a pop-ballad. Celkem se s titulní skladbou Tomboy, která byla napsána a produkována Soyeon, můžeme těšit na 8 písní. Peckami nabité album se k nám dostane už 14. března!

KIHYUN (MONSTA X) – VOYAGER
Ačkoli Kihyun propůjčil svůj hlas nespočtu soundtracků, VOYAGER značí jeho sólo debut v hudebním průmyslu. Album, kterého se dočkáme rovnou v pěti verzích, bude obsahovat celkem 3 písně. Pozorným fanouškům jistě při odhalení tracklistu neuniklo jeho jméno ve skladatelské části skladby Comma.

Z fotografií i ukázky alba je vidět, že se Kihyun naladil na svou sofistikovanou stránku a vyzařuje jemnou, skoro až zasněnou energii. Jeho sólo debut spojený i s vystoupeními v hudebních pořadech se uskuteční 15. března!

https://www.youtube.com/watch?v=XImhgN8vloI&ab_channel=starshipTV

NU’ESTNeedle & Bubble
Koncem února zasáhla fanoušky skupiny NU’EST zpráva o ukončení její spolupráce se společností Pledis Entertainment. Po mnoha diskuzích se JR, Aron a Ren rozhodli opustit ochranná křídla společnosti, zatímco Baekho a Minhyun své smlouvy obnovili.

Trpká pachuť byla záhy oslazena oznámením o překvapivém comebacku se zbrusu novým albem Needle & Bubble. Deska uctí desáté výročí skupiny a bude obsahovat vybrané skladby, které členové označili za „to nejlepší z jejich tvorby“. Rozlučkového alba se dočkáme 15. března.

MOON BIN a SANHA (ASTRO) – REFUGE
Krátce poté, co se duo vzpamatovalo z pocitu zlomeného srdce v pre-release singlu Ghost Town, chystá se vydat své druhé mini album REFUGE. Stane se tomu tak po skoro roce a půl od posledního alba IN-OUT.

V Ghost Town se Moon Bin a Sanha stali mluvčími osamělého protagonisty, který rozjímá nad ztrátou partnera. Před nadcházejícím mini albem tak tato píseň posloužila jako uzavření předchozího příběhu. Mini alba se dočkáme 16. března.

SOLAR (MAMAMOO) – 容 : FACE
Po svém sólo debutu s písní Spit It Out je zpěvačka, skladatelka a vůdkyně skupiny MAMAMOO připravena odhalit svou novou tvář v prvním mini albu 容 : FACE. Očekávat můžeme pět písní, z nichž tři zpěvačka sama složila a ke čtyřem se podílela i na textu. Za titulní skladbu byla zvolena Honey. Zajímavý trailer s názvem Face My Persona vykresluje obraz zlověstného prostředí, kde SOLAR uvolňuje svůj nahromaděný vztek pomocí kladiva. Na trh mini album dorazí 16. března.

KINGDOM – History Of Kingdom: Part Ⅳ Dann
Není to tak dlouho, co na scénu vstoupila chlapecká skupina KINGDOM, která se vyžívá v historických konceptech. Členové představují sedm království a sedm králů. Od této skutečnosti se rovněž odvíjí jejich jména, která zní Dann, Arthur, Mujin, Louis, Ivan, Jahan a Chiwoo.

Přesto, že skupina oficiálně působí teprve od září, rozhodně nezahálí, protože dodnes stihla vydat čtyři mini alba. Zřejmě nebudete překvapeni, když vám řekneme, že každé z nich je zaměřeno na jiného člena.

Jak už název nejnovějšího počinu napovídá, vše se bude točit okolo Danna. Z fotografií a vizuál filmu jde poznat, že skupina tentokrát vsadila na mix tradiční korejské hudby a moderního K-Popu. Téhle pecky se dočkáme už 17. března!

STRAY KIDS – ODDINARY
Po strhujícím comebacku s albem NOEASY si pro nás skupina STRAY KIDS připravila přímo filmový zážitek! Deska s názvem ODDINARY (slovní hříčka se slovy odd a ordinary) bude prvním albem, které skupina vydá pod značkou americké společnosti Republic Records.

Jak už u STRAY KIDS bývá, trojice 3RACHA (Bang Chan, Changbin a Han) se opět postarala o celkovou tvorbu sedmi písní. Po různorodých žánrech obsažených v NOEASY, fanoušci napjatě očekávají jakým směrem se skupina ve své novince vydá. Album dorazí k vaším uším 18. března.

RED VELVETThe ReVe Festival 2022 – Feel My Rhythm
K zástupu jarních comebacků se přidá také skupina Red Velvet, která ohlásila, že je připravena představit jedinečný styl, v němž se bude mísit moderní a klasická hudba. Při pozorném poslechu budeme moci v titulní skladbě Feel The Rhythm zaslechnout části Bachovy skladby Árie na struně G. Spojením klasických zvuků s trapovými bude posluchačům představen úplně nový styl. Tuto zajímavou novinku můžeme očekávat 21. března.

NCT DREAM – GLITCH MODE
Aby toho nebylo málo, tak i skupina NCT Dream se hodlá se svým druhým full albem GLITCH MODE zúčastnit jarního veselí. Producentem alba je Dem Jointz, který již dříve spolupracoval s jinými umělci ze společnosti SM Entertainment. Kromě toho, že je datum vydání stanoveno na 28. března, se toho zatím moc neví.

Zdroj: rollingstoneindia.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.