Vůdce Got7 pomocí svého alter ega prozkoumal v albu LOVE. nejmocnější cit, lásku

Lucie Stará
Hudba
Foto: KNIGHT

Jihokorejský zpěvák, textař a producent Def. vydal 26. ledna své první album LOVE. Tento pseudonym vám nejspíše nepřijde povědomý, ale když zmíníme jméno Jay B, věříme, že se vám ihned rozsvítí.

Jako Def. vydal na platformě SoundCloud několik mixtape, které byly dobře přijaty jak jeho fanoušky, tak i kritiky korejské R&B scény. Jsou jako deníky pojednávající o silných emocích. Def. v nich zkoumá romantiku a všechny fáze vztahu a těžkosti, kterými procházejí páry, aniž by cokoliv zlehčoval.

Defova novinka LOVE. je další výpravou za jedním z nejsilnějších citů, který dokáže poplést hlavu, srdce i smysly: láska.

Album obsahuje celkem 6 skladeb. V producentské části můžeme vidět známá jména jako Royal Dive, Mirror Boy, LEON, JUNNY, Def. a Saimon. Pokud se okolo vůdce Got7 pohybujete už déle, tak jistě většinu jmenovaných znáte z producentské skupiny Offshore, které je sám členem. Def. nezapomněl ani na duety a tak můžeme slyšet LEONa ve skladbě ‚Again‘, JUNNY se zase objevil ve skladbě ‘바보같이 (Like a Fool)’.

LOVE. vypráví různé milostné příběhy od naprosto beznadějně zamilovanosti po jednostrannou a neopětovanou lásku.

Album je zahájeno písní ‚Again’. Def. a LEON v ní vzpomínají na dávnou lásku, kterou nelze zapomenout. Def. zpívá svým zastřeným tónem v rytmu R&B, který ve vás může vyvolat smíšené emoce. Text písně vyjadřuje touhu vrátit se zpět k dávné lásce a zkusit to znovu.

Syntezátorový beat v ‚왜그래? (Why?)’ dělá píseň hravější, ale stále smyslnou s uvolněnými vokály. Celá atmosféra a text působí, jako by se Def. ptal sám sebe, proč se jeho protějšek chová odmítavě a zdrženlivě. Proč mu takto ubližuje, když on je beznadějně zamilovaný.

‚I Just Wanna Know‘ se může jevit jako pokračování ‚왜그래? (Why?)’. Sám Def. zmínil, že tato skladba je především o pozitivním boji, kdy někomu záleží na té druhé osobě – partnerovi nebo milostném zájmu – a chce vědět, jak si ve vztahu stojí a zda mají budoucnost. Jazzovou melodii s příměsí R&B doplňují něžné vokály, které ale přesto vzbudí pocit čirého zoufalství, když ho slyšíte zpívat slova „I just wanna know“.

V písni ‚바보같이 (Like a Fool)’ se Defův hlas příjemně doplňuje s JUNNYm, což skalní fanoušci mohli ocenit i v jiných písních od těchto umělců. Rytmus skladby má uvolněný nádech, který vás dokáže ukolébat, zatímco oni dva zpívají o bláznivé zamilovanosti.

‚Want U‘ má melodii, která by se atmosférou dala zařadit mezi písně zahraničních interpretů a dokonce vám může připomínat skladby od MONSUNE nebo Nicka Mono – umělců, které Jay B nechává hrát během své rozhlasové show „Jay B’s R&B“ na KBS Radio. Píseň je osvěžující a zároveň hřejivá, jako byste se procházeli parkem za slunečného jarního dne a ve vlasech si vám lehce hrál svěží vánek. Z textu je cítit touha být neustále s druhou osobou: „Flowers bloom when spring comes. You want to walk, baby? Actually, I just need to be with you“. Def. si tu pohrává se svým hlasem i melodií, kde rychlé tempo v refrénu střídá středně nízké tempo ve zbytku písně.

Poslední a zároveň v jistém smyslu titulní skladbou alba se stala ‚Sunset With You‘, lo-fi, velmi sentimentální a klidná píseň. Defovy medové vokály dělají tuto píseň ještě uvolněnější. Především díky této skladbě byste měli cítit a chápat LOVE. K písni byl natočen i videoklip, který vysvětluje a zároveň uzavírá příběhy představené v LOVE. Ve videu následujeme Defa do různých lokalit a situací: procházka po pláži s fotoaparátem („Engrave our names in the sand“), jízdu autobusem a otáčení stránek v notesu („Put our stories on the paper“) nebo procházení se ponurým lesem a vzpomínání na setkání s drahou polovičkou po dlouhé době, kde přemítá nad společnými chvílemi.

LOVE. společně s písní ‚Sunset With You‘ zaznamenaly po vydání velký úspěch v žebříčcích po celém světě. Album se ocitlo na prvním místě v celkem 53 zemích v žebříčku iTunes Top Album Chart, na prvním místě v US iTunes R&B Albums Chart a na prvním místě v celosvětovém i evropském iTunes Album Chart. Samotná píseň pak obsadila první místa v žebříčcích v 31 zemích a vysloužila si první místo v korejském Genie Top 200.

Albem LOVE. napsal Def. další příručku (nebo svépomocnou knihu) o mocném citu, kterým je láska.

Zdroj: unitedbykpop.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.