RECENZE: V Brně jsme díky Cafe Seoul zažili kouzlo Koreje – proč určitě navštívit první korejskou kavárnu svého druhu v tomto městě?

Mima Kolcúnová
Gastronomie
Foto: Asianstyle

Ve středu 7. srpna 2024 se poprvé otevřela první kavárna inspirovaná jihokorejskou kuchyní a náš tým na otevření nesměl chybět. Recenze s sebou přináší vlnu nadšení, takže se na to připravte!

Podnik je velmi nenápadně ukryt na Tř. Kapitána Jaroše 26, kam jsme po několika minutách chůze bez problémů došly. Už při vstupu nás zaujal roztomilý interiér v pastelových odstínech, kde se jemné barvy krásně snoubí s autentickými dekoracemi a fotografiemi. Na první pohled mohou prostory působit útulně a maličce, ale když projdete chodbou, v níž se nachází nepřehlédnutelná fialová telefonní budka upravená pro vaše dokonalé fotografie, objevíte mnohem prostornější místo. Do tohoto skrytého zákoutí se pohodlně vejde až kolem 30 hostů.

Ve větší místnosti je vaše pozornost okamžitě upřena na pozornost podniku věnovanou detailům, což bylo při tvorbě této kavárny klíčové. Kromě fotobudky, která je tradičně zařízena v korejském stylu a kde se můžete vyfotit ve vypůjčených hanbocích, zde najdete také úchvatné posezení. Můžete si vybrat podle svého vkusu, ať už dáváte přednost romantickému posezení pod květinovou pergolou, pohodlnému závěsnému houpacímu křeslu, neformálnímu posezení na zemi nebo klasickým stolkům s měkkými pohodlnými židlemi. Každý detail zde byl navržen s ohledem na vaše pohodlí a estetický zážitek.

Během naší návštěvy hrála v Seoul Cafe k-pop hudba. Ozvučení bylo dokonale vyvážené, ne příliš hlasité, takže hudba příjemně splývala s prostředím, ale zároveň umožňovala zákazníkům v klidu si popovídat a užít si návštěvu. Co se týče současného jídelního lístku, kromě klasické kávy většinu návštěvníků zaujme speciální nabídka pochoutek z Jižní Koreje. Z dezertů jsou oblíbené želatinová kočka s mlékem, sendviče s ovocem a mlékem a rybičky bunggeopang plněné různými náplněmi. Pokud vás přepadne hlad, můžete si pochutnat na kimbapu, který se podává ve vegetariánské nebo tuňákové verzi. Ke sladkému i slanému pohoštění si můžete vybrat z řady nápojů. Těm, kteří neřídí, kavárna nabízí také tři originální alkoholické koktejly, jejichž názvy jsou známé fanouškům korejských seriálů. Více o tom, jak se kavárna líbila našim redaktorům, najdete v článku níže.

Lenka & Mima

Ako dve oddané k-drama fans, ktoré už viac ako desať rokov neprestajne drží mánia týchto seriálov, si asi viete predstaviť, ako veľmi nás informácia o otvorení kaviarne potešila. Odpočítavali sme dni do 7.8.! A zrazu sme boli tam. A náš prvý dojem? Pravdepodobne nemožno opísať všetko len slovami (preto si nezabudnite pozrieť náš reel, ktorý nájdete rovno nižšie, naozaj stojí za to), pretože návšteva skutočne prekonala kompletne všetky naše očakávania. A kde začať? Skúsme rovno tematickým dizajnom. Vypichneme krásne zladené priestory do pastelovo ružovo-fialových farieb, ktoré na zmysly pôsobia veľmi upokojujúco. Obe máme rady estetickosť, takže sme sa nevedeli vynadívať. Či už ide o podarené fotografie z návštev p. majiteľky v Južnej Kórei, ktoré vás po stenách sprevádzajú celým podnikom, alebo každého z nás obľúbená telefónna búdka (ktorá je mimochodom dokonalým instagram-friendly miestom!) alebo nádherný fotokútik so svietiacim dáždnikom – jednoducho dokonalé! Ak patríte medzi tých, ktorí majú už roky Južnú Kóreu na svojom travel liste, tak ako my, určite vás poteší jedna zaujímavosť – v Cafe Seoul si máte možnosť vyskúšať tradičný kórejský odev hanbok. A to v ženskom, mužskom a aj detskom prevedení.

@asianstyle.cz

V Brně jsme zažili kouzlo Koreje – 7.8. se otevřela první korejská kavárna Cafe Seoul! ✨ Nejenže jsme si pochutnali na autentických specialitách, ale také jsme se ponořili do krásného interiéru se smyslem pro ten nejmenší detail a vyzkoušeli tradiční hanboky. Navštivte @Cafe_Seoul_Brno na Kapitána Jaroše a objevte i vy tento jedinečný zážitek! 🇰🇷 korejskakavarna cafeseoulbrno kpopcz kdramacz kpopczsk

♬ How Sweet – NewJeans

Prejdime ale na samotnú ponuku. Osobne sme sa rozhodli ochutnať iced matcha taro latté a klasické matcha latté, obidve s rastlinným ovsenným mliekom. Oba nápoje boli nielen veľmi chutné, ale aj osviežujúce v letnom teple. Veľmi nás potešilo, že sa nášmu tímu ušla posledná želatínová mačička, keďže tieto dobroty boli v podniku veľmi populárne a rýchlo sa vypredali už v skorých dopoludňajších hodinách. Mačička mala príjemnú mliečnu chuť a bola podávaná s lesným ovocím, čo ju robilo skvelou voľbou k nie veľmi presladenému nápoju. Naším novým najobľúbenejším dezertom v Cafe Seoul, ktorý sme vyskúšali po prvýkrát, sa istotne stali bunggeopang rybičky plnené vanilkovým krémom, ktoré boli úplne bezkonkurenčné. Keďže sme si kaviareň užívali dlhé hodiny, o necelé tri hodiny sme už pociťovali hlad a rozhodli sa teda vyskúšať tuniakový kimbap. Výber nesklamal, chuť bola harmonická a vyvážená. Nesmieme zabudnúť spomenúť aj prívetivú a zhovievavú obsluhu, ktorej išlo všetko skvelo! Na to, že to bol ich prvý deň a návštevníkov bolo naozaj neúrekom, na nič sme nečakali dlho, čo si veľmi pochvaľujeme.

Dve hodiny cesty určite neľutujeme a nebolo to poslednýkrát, čo sme kaviareň navštívili. Všetko bolo 11/10! Už sa nevieme dočkať napríklad večerného eventu pri nejakom dobrom kórejskom filme (najlepšie krimi!). Ak hľadáte podnik, ktorý vás okúzli nielen priestorom a ponukou, ale obecne svojím citeľným čarom ako takým, Cafe Seoul je unikátom, ktorý na vašom liste kaviarní nesmie chýbať. Pani majiteľka svoj podnik vedie srdcom a silnou vášňou, za čo jej patrí obrovská poklona.

Jacqueline a San

Skvělý interiér, promyšlená kombinace tyrkysové a růžové a fialové. Retro fialová telefonní budka v chodbě byla top a náš častý shooting spot! Velmi milé a ochotné obsluze vévodila skvělá paní majitelka, ze které čišel entuziasmus. Bylo teplo, takže jsem zvolily studené verze drinků, matcha latte i matcha taro late bylo super, pro milovníky čaje zase doporučíme yuzu ledový čaj. Tradiční korejská zmrzlina s fazolkami bingsu, kterou jsme dostaly na doporučení, byla taky super, ač na mě byla porce moc veliká a překvapilo mě, že v Koreji bývají údajně porce této dobroty mnohem větší. Sendvič s ovocem a krémem byl taky super a všechny jsme se kolektivně shodly na dezertu – rybičky ze sladkého těsta plněné vanilkovým krémem. Já chtěla zkusit i nějaký alko drink, na lístku byly tři a já si po troše váhání dala Queen of Tears, tradiční drink ze soju, vermutu, pálivé pasty a kimchi lávy! Ano, po kimchi to vážně chutnalo, takže doporučuji jen opravdu milovníkům či odvážnějším. Za mě nápaditá a zajímavá kreace, kterou i přes první rozpaky chválím. V průběhu návštěvy byla možnost si zkusit tradiční hanboky, čehož jsme musely využít a pomohl nám s tím moc milý a ochotný personál. Milý personál bych určitě vyzdvihla, společně s nabídkou a skvělým designem dělají z kavárny místo, kam se určitě moc rády budeme vracet. A samozřejmě nešetří ani super K-pop playlistem!

@asianstyle.cz

Co se nám nejvíce líbilo a co doporučujeme v nové kavárně @Cafe_Seoul_Brno zkusit? #cafeseoulbrno #korejskakavarna #kdramacz #kpopczsk

♬ original sound – AsianStyle.cz

San by ráda vyzdvihla krásný a především promyšlený interiér, stejně jako neuvěřitelně vybavené, k ženám vstřícné, toalety (háčky na kabelky!), které nabízely vše od hygienických potřeb až po třpytky či malé žehličky na vlasy. Z celého místa je cítit, že si milá paní provozovatelka a všichni, kdo se na tomto krásném místě podílejí, dávají záležet a snaží se, aby se všichni cítili co nejlépe. Jako by se zastavil čas a člověk se opravdu mohl přenést na toto kouzelné místo, užít si jedinečný zážitek a ochutnat i vstřebat lahůdky a atmosféru Jižní Koreje. Z dezertu Jiggly Cat Jelly jsem měla takovou radost, že mi stoupl dopamin, aniž bych ho první hodinu vůbec ochutnala – jen jsem se jím na stole kochala. Ale chuťově je také velmi dobrý! Na mě ideálně sladký.

Osobně jsem velmi vděčná, že se manželé Rambouskovi rozhodli usadit se právě v Brně a svými úžasnými a jedinečnými komunitními přínosy takto zvelebovat naši republiku.

Gabča

Sice nejsem největší fanoušek k-popu/k-drama, ale tato kavárna mě velice nadchla. Upřímně mám raději anime a hry, ovšem zde je atmosféra natolik příjemná, že to předčilo mé očekávání. Jak už bylo zmíněno interiér kavárny je nádherný a velice útulný. Myslím si, že kavárna je ideální na photoshooting cosplayů a vychutnání kávy. I když já osobně jsem měla smůlu. Den mé návštěvy byl na pressu zrovna brazilský blend, který byl na mě až moc kyselý. Nic méně jsem ochutnala i malinovou limonádu, ta byla velmi jemná a chutná. Rozhodně si umím představit posezení v této kavárně za účelem inspirace pro umělce. Krásné prostředí totiž vybízí k vytáhnutí skicáku a kreslících potřeb. Celkově na mě kavárna působila velice dobře až étericky. Určitě to tu znovu navštívím a doporučím svým známým.

Nezapomeňte si také prohlédnout náš rozhovor s p. majitelkou, která nám prozradila i to, jaký korejský seriál by nám doporučila a kdo je její nejblíbenější korejský herec!

@asianstyle.cz

To, jak se nám líbilo a jak nám chutnalo v první korejské kavárně svého druhu v Brně, si můžete prohlédnout v našem předchozím reels. Dnes vám přinášíme upřímný a příjemný rozhovor s majitelkou Cafe Seoul, která vám prozradí, co ji vedlo k otevření podniku, co z nabídky určitě nesmíte vynechat a nezapomněla dodat ani to, kdo je její nejoblíbenější korejský herec. To se dozvíte, když se na video podíváte až do konce! 🫰💞 @Cafe_Seoul_Brno #asianstylecz #cafeseoulbrno #korejskákavarnaBrno #kamvBrne #JizniKorea #rozhovor

♬ original sound – AsianStyle.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.