Muzeum rámenu v Jokohamě je takovým velkým zábavním parkem, který vás vtáhne do historie i pohostí

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: en.wikipedia.org

Milovníci lahodného rámenu se najdou všude na světě. V Japonsku mají pro takové mlsné fanoušky i muzeum, které vám tu dnes v článku představíme. Nachází se v Jokohamě.

Jak většina z vás ví, rámen je vydatná japonská nudlová polévka, která má svůj původ v Číně. Lidé na celém světě toto jídlo milují. V Japonsku má samozřejmě hromadu fanoušků, a tak není divu, že bylo dne 3. března 1994 otevřeno v Jokohamě muzeum rámenu. Je to vlastně takový velký zábavní park, který vás vtáhne do historie a navíc i pohostí. Na rozdíl od každého běžného muzea tu totiž nebudete mít hlad, ale v místní restauraci plně uspokojíte své lačné chuťové buňky.

První patro muzea je věnováno různým exponátům a také nechybí dobře zásobený obchod se suvenýry. Historický vývoj této lahodné polévky je samozřejmě důkladně zaznamenán a návštěvníci muzea jistě mají po celou dobu prohlídky co dělat, aby jim nekapaly sliny až na bradu. 

Stěny i strop zdobí obaly od instantního rámenu, které pochází z celého světa, a televizní monitory svádí všechny přítomné neustálými reklamami na rámen všech chutí a barev. Vyplatí se tedy před příchodem do muzea něco pořádného sníst, jinak bude celá exkurze podbarvena hudbou z vašeho kručícího břicha.

Nechybí samozřejmě ani videohry na téma rámen pro mladistvé nadšence. Takže rodiče takového dospívajícího maniaka, který u her prosedí celý víkend, nemusí zoufat a mohou ho bez obav vzít s sebou. Ostatní si mohou prohlédnout dioráma, které zobrazuje provoz továrny na instantní rámen. 

Foto:_T604/flickr

Kromě rámenu se v tomto nostalgicky zahaleném zábavním parku prodává i cukrová vata a staromódní pečivo. Všechno působí jako ze starých dob a opojí vás to stejně jako nabídka v místních dvou barech. 

Co se obchodů s rámenem týče, nepřeberné množství druhů a příchutí každého milovníka asijské kuchyně náležitě odrovná (tedy spíše jeho peněženku). Bude asi hodně těžké si vybrat. Můžete mít totiž rámen z vepřových či kuřecích kostí, rámen s příchutí miso polévky nebo se sójovou omáčkou a s mořskými plody. Každý obchod má navíc svoje charakteristické nudle, jen si vybrat.

Máte hlad? Nedivím se, já totiž po tomto článku taky. Vypadá to, že se rychle poohlédnu po nějakém instantním rámenu a vám doporučuji to samé. Mimo to, pokud plánujete dovolenou v Japonsku a zrovna nedržíte dietu, nenechte si návštěvu muzea ujít. Váš žaludek vám jistě vaši volbu schválí.

Zdroj: wikipedia, raumen

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.