Pražský festival korejského filmu 2024

Mima Kolcúnová
Film / TV
Foto: Filmasia

Velvyslanectví Korejské republiky v České republice pořádá Pražský festival korejského filmu 2024 od 20. do 22. června v pražském kině Světozor. Pod záštitou Korejské filmové rady budou na festivalu promítnuty 4 korejské filmy, které byly nedávno uvedeny v tamních kinech. Diváci se mohou těšit na snímky Psí dny (2024), Kniha o rybách (2021) či Mimo-zemšťané 1 (2022) a Mimo-zemšťané 2 (2024).

Korejské filmy se svými rozmanitými žánry a příběhy získaly ocenění na mnoha mezinárodních filmových festivalech a přitahují diváky po celém světě. V České republice zaznamenalo v roce 2019 povzbudivý úspěch drama Parazit. Mimo jiné jsou korejské filmy uváděny na českých filmových festivalech Asean+3, Filmasia nebo na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

Na Pražském festivalu korejského filmu 2024 budou během tří dnů promítnuty čtyři korejské snímky, které se žánrově rozpínají od rodinných dramat přes sci-fi až po artový film. Cílem festivalu je představit pestrou škálu korejských filmů, které zaujmou jak fanoušky korejské kultury, tak i další filmové diváky.

„Chtěli jsme uspořádat přehlídku korejských filmů, která se každoročně koná v malém měřítku, jako nezávislý festival, a představit korejské filmy, které jsou v porovnání s evropskými nebo hollywoodskými filmy zřídka k vidění v České republice. Doufáme, že čeští diváci prostřednictvím těchto filmů objeví krásu a pestrost korejské kinematografie a že v budoucnu festival poslouží jako platforma pro aktivní kulturní výměnu v oblasti filmového průmyslu mezi Jižní Koreou a Českou republikou,“ říká kulturní atašé Velvyslanectví Korejské republiky v České republice Park Hyunsung.

Vstup na filmový projekce festivalu je zdarma. Diváci si mohou rezervovat vstupenky předem na webových stránkách kina Světozor.

Více informací naleznete na Linktree webovém rozcestníku festivalu.

Pražský festival korejského filmu 2024

20.-22. června 2024, kino Světozor

Festival organizuje Velvyslanectví Korejské republiky v České republice

Zdroj: Tisková zpráva KFFP

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.