Nejlepší korejské thrillery, které si právě teď můžete pustit na Netflixu

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: Noh Juhan/Netflix

Korejské thrillery vzaly v posledních letech Netflix útokem a těší se nesmírné popularitě. Spletité dějové linky, ohromující vizuální efekty a neuvěřitelné herecké výkony nás jako diváky dokážou hravě udržet v napětí. Dočkáme se pokračování těchto seriálových skvostů?

Pohodlně se posaďte, protože tyto tři seriály vás vezmou na horskou dráhu emocí, a že to bude pořádná jízda!

Sweet Home

Seriál Sweet Home vycházející ze stejnojmenného webtoonu sleduje příběh středoškoláka Cha Hyun Sooa, který se přestěhuje do nového bytu a nepřeje si nic jiného než být sám. Nechce, aby ostatní vůbec brali v potaz jeho přítomnost a on jim na oplátku dopřeje to samé. Nicméně toto prosté přání je nucen přehodnotit, protože ani kdyby chtěl, nedokáže ignorovat to, co se děje. Nejenom jeho sousedé, ale lidé po celé Koreji se vlivem záhadné epidemie mění v monstra. Jeho jediným přáním je nyní tuto šílenost přežít.

Od ostatních hororových kousků se seriál liší tím, že monstra mají své vlastní příběhy. „Touhy, které lidé mívali, než se proměnili v monstra, jsou zhuštěny do těchto tvorů. Myslím, že to divákům pomůže užít si seriál bez ohledu na to, jaký žánr preferují,“ prohlásil Song Kang, představitel Cha Hyun Sooa, v rozhovoru pro Forbes. Nejprve tvůrci seriálu nepočítali s tím, že by se Song Kang podílel na pokračování. Nyní však již víme, že se objeví nejenom ve druhé řadě, ale i té třetí.

All of Us Are Dead

Ústředním bodem napínavého thrilleru All of Us Are Dead je záhadná epidemie, která mění lidi v masožravé zombie. Křik, slzy, a hlavně spousta krve, to všechno naservírované na růžovém podnose. Korejci prostě zombie tématiku umí na jedničku s hvězdičkou.

V seriálu je skupinka středoškoláků uvězněna ve škole, zatímco se situace kolem nich rapidně zhoršuje. Kromě toho, že se snaží uniknout svým zombie spolužákům, kteří si je chtějí dát ke svačině, a zkouší se dostat ze školy. Vyskytují se však zombie jen na škole?

Režisér Lee Jae Gyoo v rozhovoru pro The Korea Times prozradil, čím si myslí, že se seriál odlišuje od ostatních zombie snímků: „Na rozdíl od ostatních zombie kousků, které se zaměřují na to, jak se dospělí vypořádávají s apokalypsou, je All of Us Are Dead o tom, jak na tuto pohromu reagují teenageři. Je v tom něco nového a osvěžujícího.“

Squid Game

Jen stěží jste mohli v roce 2021 uniknout fenoménu Squid Game, který je stále probíraným tématem. Návykové drama o přežití získalo na udílení cen Primetime Emmy celkem 14 nominací. Seriál se tak prvním korejským televizním pořadem, který se o tuto největší americkou poctu pro vysílací průmysl ucházel.

Představiteli čísla 456, herci Lee Jung Jae, se během Primetime Emmy podařilo získat ocenění za nejlepšího herce v hlavní roli v dramatickém seriálu. Bylo to poprvé, co se u tuto cenu ucházel herec z neanglicky mluveného seriálu. V rozhovoru pro The Guardian herec prozradil, že seriál, který se zabývá zkoumáním lidských hranic, zanechal na hereckém obsazení nesmazatelnou stopu. Aby totiž dosáhli věrohodných hereckých výkonů, museli se do svých postav plně ponořit, díky čemuž docházelo ke střetu smýšlené hry o přežití s realitou. „Čím krásnější byly kulisy hry a čím dětinštěji a zábavněji působily, tím strašnější to bylo pro postavy, a tedy i pro nás jako herce,“ zmínil.

Byl by tak hřích nezařadit tento snímek do našeho seznamu. Prostřednictvím seriálu můžeme sledovat skupinu jedinců, kteří se potýkají s finančními problémy, účastnit se záhadné hry o přežití. Velmi rychle si jednotliví hráči uvědomí, že pokud prohrají v nejrůznějších hrách, zemřou. V průběhu celé hry jsou nuceni činit obtížná morální rozhodnutí a čelit svým démonů.

Už příští rok bychom se měli dočkat pokračování tohoto skvostu, který bodoval i u nás. Režisér Hwang Dong Hyuk prozradil, že se celý děj bude opět odehrávat v Jižní Koreji, takže do hereckého obsazení neplánuje obsadit žádnou hollywoodskou hvězdu. Nicméně se tomu nebrání v případných dalších řadách.

Zdroj: Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.