Chihiro kdysi prodávala sebe a nyní prodává bentó. Netflix uvede japonský film o prostořeké dívce, která přitahuje osamělé duše

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Fanoušci japonských filmů, zejména těch natočených podle mangy, mohou jásat. V únoru se na Netflixu objeví hořkosladký snímek Call Me Chihiro s Arimurou Kasumi v hlavní roli. Hlavní hrdinka je svobodomyslná a upřímná. Nic na tom nemění ani fakt, že mívala pro většinu lidí ostudné a pohoršující zaměstnání.

Chihiro (Arimura Kasumi) dříve pracovala jako prostitutka. Jednoho dne zavítala do malého přímořského městečka a dala si tam bentó. Připravené jídlo jí tak chutnalo, že se rozhodla v městečku usadit a pracovat právě v krámku s bentó. Nyní s úsměvem vítá místní samotáře a dává se s nimi do řeči. Za svou minulost se nestydí. Se svými zákazníky si otevřeně povídá o nejrůznějších problémech a tak je utěšuje.

Tato mladá sympatická dívka je svobodomyslná, vždycky svá a přímá. Všichni ji chtějí poznat. Za tou podivnou slečnou míří nejen bezdomovec, který toho moc nenamluví, ale i středoškolačka, která nedokáže říct, co si doopravdy myslí. Chihiro má kolem sebe dostatek lidí, přesto se však cítí osamělá kvůli svému dětství. Nechce, aby ji někdo vlastnil a soudí, že lidé jsou jen mimozemšťané v lidských tělech.

Snímek o délce 131 minut natočil japonský režisér Imaizumi Rikiya. Scénář vychází z komiksu Yasudy Hiroyukiho, který začal vycházet v roce 2017 v časopisu Elegance Eve.

Film si budete moci pustit 23. února na Netflixu.

Zdroj: asianwiki, what’s on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.