Mew Suppasit: Chtěl jsem ukázat, že láska je pro každého bez rozdílu pohlaví

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: twitter.com/Msuppasitstudio

Thajský herec a zpěvák, který letos nějakou dobu pobýval v Jižní Koreji, projevil svou lásku k hudbě a herectví během rozhovoru pro K-Odyssey a Yonhap News Agency. Na jeho první část se nyní společně podíváme.

Tento týden MewSuppasitStudio oznámilo, že umělec v rámci svého probíhajícího projektu nesoucího název Global Collaboration Project vydá novou píseň. Jednat se bude o spolupráci se zpěvákem, který je vůdcem korejské skupiny EXO a jmenuje se Suho. Určitě mnozí z vás jeho jméno v různých souvislostech už slyšeli nebo někde zaznamenali.

Dne 23. října tak můžeme očekávat skladbu Turn Off The Alarm, která rozhodně nebude ochuzena o hudební video.

V rámci projektu Mew Suppasit spolupracuje s umělci z celého světa. Loni vypustil do světa skladbu Spaceman, kterou produkovalo anglické elektronické hudební duo HONNE. Následoval singl Before 4:30 (She said…), kterému hlas propůjčil korejský zpěvák Sam Kim a letos píseň Forever Love. Na jejím vzniku se podílel Bumkey. Vypadá to, že Mew Suppasit zatím spolupracuje pouze s pány.

Teď už zmiňovaný rozhovor, který proběhl v srpnu.

Vítej v Koreji. Kolikrát jsi již navštívil Jižní Koreu?

Osobně jsem přicestoval do Koreje několikrát na dovolenou, ale tentokrát je to poprvé, co tu po svém hereckém a hudebním debutu jsem pracovně. Velký rozdíl je v tom, že když jsem přijel na dovolenou, cítil jsem se pohodlně. Myslel jsem jen na to, co budu jíst a co si koupím. Ale nyní jsem tu za prací, mám povinnosti a jsem pořád napjatý. Přesto vyhledávám místa, kde se můžu najíst. (smích)

Po Sam Kimovi jsi spolupracoval s Bumkey. S jakým korejským umělcem chceš spolupracovat příště?

Mám na mysli tolik lidí. Ale o umělci pro příští spolupráci bylo už rozhodnuto. Nahrávání pravděpodobně proběhne předtím, než se vrátím do Thajska.

Dostal jsi roli v korejském seriálu Love is like a Cat. Co tě přimělo k tomu, abys přijal roli v BL (Boys Love) žánru, který je korejským fanouškům poměrně neznámý?

Chtěl jsem veřejnosti ukázat, že láska není omezena pohlavím. Láska ke stejnému pohlaví je stále jedním z typů lásky. Chtěl jsem ukázat, že láska je pro každého bez rozdílu pohlaví.

Krátká vsuvka:
Říká se, že tento BL kousek bude jako dělaný pro milovníky zvířat. Sledovat bude příběh nové hvězdy Pinoa (Mew Suppasit) zvaného Mr. Cat (Cat Prince), který si z minulosti nese trauma spojené se zvířaty. Přesto společně s Daebyulem (JM – JUST B), Kiminem (Geonu – JUST B) a Junhyeokem (Kim Kyoung Seok), který je šéfem veterinární kliniky, pracuje v psí školce. Díky řadě konfliktů se nakonec mezi touto čtveřicí rozvine přátelství.

Zajímal ses o LGBTQ problematiku již dříve?

Ano, podporuji je. Mohu to bez váhání říci v jakémkoliv rozhovoru, včetně tohoto.

Co pro tebe znamená hudba?

Pro mě je hudba jedním ze způsobů komunikace. Myslím, že je to jazyk. Ačkoliv mu lidé nemusí rozumět, díky hudbě mohou komunikovat prostřednictvím pocitů.

Jaké jsou podle tebe rozdíly mezi herectvím a hudbou?

Hudba má prezentovat můj příběh. Na základě mých zkušeností nebo lidí okolo mě je hudba způsobem, jak vyprávět příběhy tím, že je interpretuji po svém. Herectví je spíše vstupování do něčího života.

Můžeme si tvou odpověď vyložit tak, že hudba je představení sebe, zatímco herectví je vstupování do něčího těla a předvádění jeho osobnosti ostatním? Herectví zachycuje život někoho jiného, zatímco hudba ten tvůj?

Ano, hudba je prezentace sebe sama ostatním. Říká, že tohle jsem já. Ale herectví je prožívání různých životů, které nejsou moje. Vstupuji do jejich životů a prezentuji je ostatním. Obojí, hudba i herectví, jsou pro mě výjimečné.

Kde bereš nápady nebo inspiraci pro svou hudbu?

Pokaždé je to jiné. V situaci, kdy jsem musel složit píseň, která by poskytla útěchu osamělým nebo utrápeným lidem, jsem se inspiroval těmi kolem mě. Ale jsou písně, které jsem napsal okamžitě, co se mi text prostě vyrojil v hlavě, když jsem jel autem nebo jen tak šel po ulici.

Druhou část rozhovoru pro vás připravujeme.

Zdroj: K-Odyssey

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.