Fantasy seriál Alchemy of Souls se odehrává ve světě plném mágů a kouzel, která umožňují duším měnit těla

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Tentokrát se Jihokorejci trefí do vkusu těm, kteří milují fantasy příběhy plné magie odhrávající se v dávných dobách, kdy duše vcházely do lidí. Nový fantasy seriál Alchemy of Souls, který uvede Netflix, napsaly dvě nejpopulárnější jihokorejské scenáristky.

Romantický fantasy seriál Alchemy of Souls režíroval režisér Park Joon Hwa podle scénáře populárních sester Hong, které napsaly celou řadu úspěšných seriálů jako například Hotel del Luna.

Děj se odehrává ve fiktivní zemi Daeho, která neexistuje v historii ani na mapách, a zobrazuje příběhy mladých mágů, kteří se zabývají nebem a zemí. Seriál byl rozdělen do dvou částí. První část má 20 epizod a ke druhé části se teprve píše scénář.

Foto: Netflix

Hlavní hrdina Jang Uk (Lee Jae Wook) pochází ze vznešeného rodu. Jeho zrození je zahaleno tajemstvím, o kterém si však šeptá celá země. Je to takový mladý a pohledný potížista. Jednoho dne se setká s Mu Deok (Jung So Min), zkušenou bojovnicí, jejíž duše uvízla v křehkém těle. Ta se stane jeho služebnicí a zároveň ho tajně učí bojovat.

Mezi další hlavní hrdiny patří urozený Seo Yool (Minhyun), který se zdá být dokonalý. Má dobrý vzhled, inteligenci a navíc vyniká v bojových uměních. A pak je tu také Go Won (Shin Seung Ho), korunní princ země Daeho, jenž usiluje o to, aby se stal velkorysým králem.

Na první pohled se může zdát, že se seriál odehrává v historii, v době Joseon nebo Goryeo, nicméně není tomu tak. Tvůrci se okázale vyhnuli historické autenticitě a použili pouze určitý cit pro tradiční prvky. Takže se dočkáte například křiklavě vzorovaných kostýmů nebo blonďatých vlasů.

Alchymii duše nám bude Netflix servírovat po dílech. Začne 23. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.