Yoo Ah In se při natáčení dostal až na hranice svých fyzických sil. Vůli pokračovat v herectví mu dal film Burning

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Chantecaille

Yoo Ah In patří k hercům, kteří mají stále co na práci. Natáčel filmy i v době pandemie. Začátkem roku 2022 poskytl zajímavý rozhovor pro stanici JTBC. Přinášíme vám jeho překlad.

Jak se cítíte na začátku roku 2022?
Od loňského roku pracuji na čtyřech projektech. A každá práce má jiné pozadí a také žánry a styly jsou dost odlišné. Mám pocit, že i v tomto roce budu hodně pracovně vytížený.

Co pro vás znamenají trofeje, které jste získal za film Voice of Silence?
Doba strávená prací na filmu, který má v názvu ticho, byla paradoxně velmi hlučná. Šlo o práci, která vyvolala vášnivou debatu, a i ten rozruch byl krásný. Nemusím nijak definovat ceny, které mi prošly rukama. Doufám, že se mi stanou spíše posilou než přítěží.

Pracujete nepřetržitě. Má to nějaký důvod? Proč jste tak plodný herec?
Šlo o projekty, které mě potkaly v době, kdy jsem se chtěl projevit trochu jinak. Mají odlišný styl a každý z nich má jedinečnou korejskou estetiku a filmovou kvalitu, takže jsem měl chuť v nich co nejlépe obstát. Během této náročné práce jsem se dostal až na hranice svých fyzických sil, což jsem nikdy předtím nepocítil. Díky tomu se zdraví v těchto dnech stalo nejdůležitější hodnotou mého života.

Díky kterému projektu jste se stal tím, kým jste nyní?
Díky filmu Burning. Je to film, který ve mně vzbudil zodpovědnost a vůli pokračovat v herecké dráze. Vlastně si myslím, že je to film, který mi dal nový život.

Slavíte 20. výročí od debutu. Jak byste jedním slovem popsal svou dvacetiletou kariéru?
Dětský krůček.

Čeho se takový Yoo Ah In bojí?
Jít brzy ráno do práce.

Zajímá vás v současnosti kromě herectví ještě něco jiného?
Chtěl bych se naučit truhlařinu a design nábytku. Vždycky mě zajímalo, jak proniknout do života jiných lidí jinak než herectvím.

Uvidíme vás jednou jako producenta nebo režiséra?
Jednou možná ano. Také se těším, až se stanu člověkem, který bude moci převzít odpovědnost za tyto úkoly.

Zdroj: zapzee

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.