Wu Jin Yan a Xu Kai dostali šanci naplnit svou lásku, a ještě se u toho pořádně nacpat!

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: ELLE Taiwan

Jídlo, jídlo, jídlo! Také neustále myslíte na to, až se ze školy nebo práce vrátíte domů, a vypleníte ledničku? Neupejpávejte se, naberte si, co hrdlo ráčí, protože to u sledování Royal Feast budete potřebovat.

Je to něco málo přes týden, co se začal vysílat nový čínský seriál Royal Feast a už stihl k obrazovkám přilákat přes 400 miliónů diváků. Jak je to možné? Odpověď je zcela jednoduchá. Hlavních rolí se ujali Wu Jin Yan a Xu Kai. Pokud zapátráte v paměti, tak si jistě vzpomenete, že právě oni dva sehráli v roce 2018 pár ve velmi úspěšném seriálu Story of Yanxi Palace. Bohužel se tenkrát nedočkali šťastného konce. Ve zkratce, žádný happy ending se nekonal a kapesníky byly rozhodně potřeba. Od diváků si dokonce vysloužili přezdívku ‚Fu-Ying‘.

Není proto divu, že se jim produkce právě vysílaného seriálu rozhodla dát opět šanci. Byla to jednoduše sázka na jistotu, která se, jak se zdá, vážně vyplatila.

Jak už název seriálu napovídá, nejedná se pouze o historický kousek, ale také kulinářský. Dám vám dobrou radu. Předtím, než začnete seriál o čtyřiceti epizodách sledovat, nestoupejte si na váhu. Tvůrci se rozhodli dát přípravě jídla velkou roli, takže hlavní hrdinka jde z jednoho pokrmu do druhého a vás tak bude při sledování provázet oblíbený kamarád, hlad. Přeci jenom čínská kuchyně je opravdu bohatá.

Děj seriálu nás zavede do dynastie Ming, kdy se císař Yongle rozhodl otevřít potravinový úřad pro ženy. Mladá dívka Yao Zi Jin (Wu Jin Yan) vstupuje do paláce, aby se stala palácovou služebnou v císařské kuchyni. Díky své píli pomalu ale jistě stoupá po žebříčku nahoru a nalézá pravý význam jídla. Kromě toho, že dokáže zasytit, je rovněž něčím, co spojuje lidi a různé kultury. Aby se mohla připojit k obyčejným lidem a šířit lásku k čínské kuchyni, rozhodne se vzdát soutěžení v prestižní kulinářské soutěži.

Teď si nejspíše říkáte, kam se nám zatoulal hlavní hrdina. Nikam, čeká na trůn. Xu Kai jako Zhu Zhan Ji je vnukem císaře. Nečekaně se s Yao Zi Jin sbližuje a společně s ní čelí palácovým intrikám. Však to znáte, láska prochází žaludkem!

Režie seriálu se ujal Wang Wei a dalších rolí se ujali Wang Yi Zhe, Wang Chu Ran, Zhang Nan, He Rui Xian, He Feng Tian, Wang Yan a Liu Min.

Zaujal vás nový seriál?

Zdroj: mydramalist.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.