Zábavní park Studia Ghibli bude otevřen v listopadu 2022!

Lucie Stará
Film / TV
Foto: twitter.com/JP_GHIBLI

Fanoušci filmů Můj soused Totoro, Doručovací služba čarodějky Kiki a dalších snímků pocházejících z dílny legendárního Studia Ghibli zbystřete! V Japonsku se již tento rok bude otevírat nový park, který by rozhodně neměl chybět na vašich seznamech destinací k navštívení.

Studio Ghibli vytváří od roku 1985 krásné a procítěné filmy, jenž zkoumají různé lidské zkušenosti. Zatímco dosud se fanoušci mohli dozvědět více o tomto studiu a jeho filmech například návštěvou Muzea Ghibli v Tokiu, brzy se již otevře nové místo, kde se nadšenci budou mít možnost ponořit do nádherných světů režiséra Hayao Miyazakiho. Studio Ghibli totiž prostřednictví svého Twitter účtu oznámilo, že jejich nový zábavní park bude otevřen 1. listopadu 2022.

Park se buduje uvnitř areálu Aichi Earth Expo Memorial Park v japonském Nagakute, asi 3 hodiny vlakem z Tokia. Najdete tu několik instalací kulis v životní velikosti a výstavy přibližující zákulisí procesu animace děl. „Ghibli Park je park, který reprezentuje svět Studia Ghibli,“ píše se na oficiálních webových stránkách. „Nejsou zde žádné velké atrakce ani horské dráhy… Projděte se, vnímejte vítr kolem sebe a objevujte zázraky.“

V listopadu bude dokončena první fáze výstavby, jež zahrnuje tři oblasti. Ghibliho velké skladiště bude obří vnitřní areál, kde budou k vidění malé i velké artefakty a exponáty z těch nejznámějších filmů studia Ghibli. Mezi jinými tu najdete robotického vojáka z Nebeského zámku, kočičí autobus z Totora a další napodobeniny z Arrietty ze světa půjčovníčků.
V Kopci mládí bude možné navštívit starožitnictví z filmu Šepot srdce a objevíte zde také další napodobeninu z Království koček.
Poslední oblastí je les Dondoko s celým domem Satsuki a Mei (Můj soused Totoro).

Druhá fáze výstavby by měla být dokončena na podzim roku 2023, kdy se v parku otevře vesnice Mononoke odkazující se na Princeznu Mononoke a její dobrodružství mezi obřími lesními zvířecími bohy. Poslední oblastí, jež byla odhalena, bude Údolí čarodějnic. Zde budou k vidění kousky z filmů jako Zámek v oblacích nebo Doručovací služba čarodějky Kiki.

Pokud se do Ghibli parku opravdu vypravíte, nečekejte žádné atrakce nebo horské dráhy. Místo toho si vychutnejte klidnou výpravu do fantasy světa vašeho dětství.

Zdroj: mymodernmet.com, edition.cnn.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.