Ryu Jun Yeol ocenil scénář k seriálu Lost a ohledně fotografování řekl, že nádraží každé země vystihuje její podstatu

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Esquire Korea

Sympatický herec pózoval pro časopis Esquire Korea a zároveň hovořil o svém nejnovějším sci-fi filmu Alien. Nezapomněl však ani na seriál Lost z loňského roku a na svůj koníček – fotografování.

Během rozhovoru se herec vyjádřil k připravovanému sci-fi filmu Alien, jehož natáčení trvalo více než rok. Na úvod uvedl: „Natáčeli jsme téměř bez odpočinku. Opravdu bych chtěl lidem o tomto filmu něco povědět, ale je to ten typ filmu, u kterého je větší zábava, když na něj jdete s tím, že nic nevíte, což je pravděpodobně také důvod, proč je produkční tým tak opatrný.“

Ryu Jun Yeol také promluvil o svém zatím posledním dramatu Lost a zmínil, že scénář, který napsala Kim Ji Hye, byl tak dobře napsaný a citlivý, že měl pocit, jako by každá replika obsahovala duši postavy. Poté dodal, že právě díky tomuto úžasnému scénáři necítil při hraní a čtení svých replik žádný tlak.

Foto: Esquire Korea

Na otázku, co si myslí o konceptu seriálu, odpověděl: „Kdybych měl vybrat nějaký koncept, pak bych řekl, že to opravdu bylo jen o příbězích, které se odehrávají kolem nás. Když jsem dostal scénář k tomuto dramatu, občas mě napadlo, že to není film nebo seriál, ale spíš skutečné dění kolem mě. Dokonce jsem jednou řekl vlastní mámě, že jeden z příběhů, v němž figurují moje postava Kang Jae a jeho matka Mi Sun, je vlastně o nás. Autorka scénáře o tom neměla ani tušení. Se scénáristkou jsem se setkal jen několikrát a nikdy jsem jí o této události neřekl.“

Dále se zmínil o svých cestách a o tom, že nádraží každé země podle něj vystihuje její podstatu. Poznamenal, že mnoho japonských fotografů v průběhu let vyfotografovalo jedinečná japonská nádraží, ale že ještě neviděl žádnou fotografii zachycující podstatu nádraží v Koreji. Mluvil o svých oblíbených stanicích metra v Koreji a zmínil například stanice Chungmuro, Sindorim a Geumjeong.

V návaznosti na téma fotografování hovořil také o výběru fotografií pro svou vlastní výstavu v loňském roce. Prohlásil: „Proces výběru fotografií byl velmi zábavný, ale také velmi obtížný. Fotograf Jung Jung Ho také jednou prohlásil, že vybírání fotografií je větší úkol než jejich skutečné pořízení, protože i když jsem si myslel, že některá fotografie je určitě dobrá, ostatní to tak cítit nemusí.“ Herec se také vyjádřil k pocitu, který divák z výstavy získá. Roli totiž hraje i kterou fotografií začne vnímat jako první, a v jakém pořadí se rozhodne snímky sledovat.

Zdroj: soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.