Odhodlaná novinářka bojuje v japonském seriálu The Journalist proti korupci

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Na Netflixu se stále častěji objevují různé asijské pořady a projekty. Nyní si představíme jeden z nich. Jde o seriál, jenž byl natočený podle filmu a pojednává o odhodlané novinářce, která bojuje proti mocným a touží odhalit pravdu.

Nový japonský seriál The Journalist je televizní adaptací stejnojmenného japonského filmu, který měl premiéru v roce 2019. Natočil jej režisér Fujii Michihito, který se nakonec pustil i do seriálu, jenž má 10 padesátiminutových epizod.

Seriál se liší tím, že obsahuje jiné postavy i příběh než film, a hrají v něm také jiní herci. Scénář napsali napsali Yamada Yoshitatsu a Kodera Kazuhisa.

Anna Matsuda (Yonekura Ryoko), reportérka novin Toto, je velmi uznávaná a respektovaná novinářka, která využívá svého pevného přesvědčení, aby se dostala k jádru věci a pokaždé zjistila pravdu. Když je konfrontována s politickými zločiny a skandály moderní japonské společnosti, její prioritou je odhalit korupci, která pustoší celý národ.

Kromě Yonekury Ryoko v seriálu uvidíte mnoho skvělých a populárních japonských herců jako jsou například Ayano Go, Yokohama Ryusei, Yoshioka Hidetaka, Hashimoto Jun a Terajima Shinobu.

Na Netflixu má seriál premiéru už 13. ledna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.