S korejskými Boys Love seriály, ve kterých budou hrát také idolové, se doslova roztrhl pytel

Michaela Pašková
Film / TV
Toisa & Yang Eunji

Žánr Boys Love neboli BL zažívá v poslední době ohromný boom a své herce dokáže raketově vystřelit na výsluní. Pojďme se společně podívat na výčet seriálů, které můžeme v příštím roce očekávat na obrazovkách. Nejeden webtoon se dočká hraného zpracování!

Nejprve zmíníme dvě pokračování.

Color Rush (odvysíláno 2020–2021)
Choi Yeon Woo (Yoo Jun) celý svůj život vidí svět pouze v odstínech šedé. Sám ví o tom, že ostatní barvy existují, ale nikdy nebyl schopný je sám vidět. Jednoho dne ale potká Go Yoo Hana (Hur Hyun Jun) a jeho svět se obrátí vzhůru nohama. Yoo Han je totiž jeho ‚Probe‘, osoba v jejíž blízkosti je Yeon Woo najednou schopen rozeznávat i ostatní barvy. Yeon Woo se toho nejprve děsí, protože si myslí, že by mu mohl ublížit.

Kromě toho je tento BL příběh doplněn o pátrání po zmizelé matce Choi Yeon Wooa.

Color Rush Season 2

Zatímco Yeon Woo a Yoo Han zkoumají své city, pronikají hlouběji do záhad, které obklopují zmizení jeho matky. Na scénu v tomto bodě přichází spolužák Se Hyun, který se snaží Yeon Wooa chránit a pomáhá mu v pátrání. Skrývá ovšem velké tajemství.

Takto zní oficiální popis pokračování seriálu. Zatímco Yoo Jun bude pokračovat v hraní Yeon Wooa, do role Se Hyua byl obsazen Hyuk ze skupiny VIXX. Bohužel v obsazení se nenachází Hur Hyun Jun a celkově jeho postava nefiguruje v seznamu. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se s tím produkční společnost popere.

To My Star (odvysíláno 2021)

To My Star sleduje příběh herce Kang Seo Joona (Son Woo Hyun), který byl kdysi jednou z nejpopulárnějších hvězd v Jižní Koreji, ale jeho kariéra je nyní na ústupu. Nicméně poté, co potká pohledného šéfkuchaře Han Ji Woona (Kim Kang Min), věří, že se jeho osud změní. Po navázání vztahu dvojice čelí problémům zapříčiněnými jejich rozdílnými povahami.

To My Star 2

BL seriál To My Star se stal hitem v Koreji, Japonsku a Číně, a dokonce byl přepracován do filmu. Koncem září bylo potvrzeno, že se režisérka Hwang Da Seul ujme natáčení pokračování. Společnosti Son Woo Hyuna a Kim Kang Mina potvrdily, že jejich umělci obdrželi scénáře. Určitě vás potěší, že s natočením pokračování souhlasili, což bylo minulý týden konečně oficiálně potvrzeno. Zatím se o všem neví, o čem bude pokračování pojednávat.

Tinded With You

Popis romantického BL seriálu je velmi krátký. Zní: ‚Fantasie mezi dvěma muži, kteří se seznámili prostřednictvím malování‘. Mezi potvrzenými herci jsou Yoo Hyun Woo, Kim Tae Jeong a Jun ze skupiny A.C.E.

The Director Who Buys Me Dinner

Před stovkami let bylo dítě pojmenováno po bohu a prokleto. Po čtyrech reinkarnacích nachází svou lásku v zaměstnanci své firmy, muži! Šéf je po všech stránkách naprosto dokonalý, Dongbaek si ovšem myslí, že přišel o rozum. Řekl mu totiž: ‚Musíme randit. Pokud to nezvládneme, zemřeme!‘ BL seriál bude adaptací stejnojmenného webtoonu. Zatím bylo potvrzeno, že role šéfa se zhostí Park Young Woon.

Semantic Error

Cho Sang Woo, studuje na vysoké škole informatiku, je ztělesněním neústupné a přísné osoby dodržující pevná pravidla. Během práce na projektu k předmětu v oboru svobodných umění, s lidmi, kteří absolutně žádnou prací nepřispívají k úspěšnému ukončení projektu, se rozhodne jejich jména ze závěrečné prezentace vyškrtnout. Ani v tom nejhorším snu by ho nenapadlo, že by se zapletl s někým, komu svým jednáním překazil studijní plány v zahraničí.

Touto osobou je Jang Jae Young z katedry designu. Hvězda kampusu, kterou všichni znají. Má vše od dovedností, vzhledu, skvělého rodinného zázemí a dobrých vztahů až na jeden velký problém: Cho Sang Wooa.

Co se stane, když technik a umělec, jejichž osobnosti jsou jako olej a voda, musí spolupracovat? Jang Jae Young je jako sémantická chyba v perfektním světě Cho Sang Wooa.

Jako Cho Sang Woo se představí Park Jae Chan ze skupiny DONGKIZ. Role jeho protějšku, Jang Jae Younga, se ujal Park Seo Ham, který v minulosti působil ve skupině KNK.

Blueming

Kdekoli se Siwon objeví, je oblíbený. V dětství byl ovšem škádlen svou mladší sestrou, která mu říkávala, že je škaredý. Vynaložil tedy velké úsilí, aby se stal pohledným, což se mu povedlo. Nyní, když je na vysoké škole, nepochybuje o tom, že bude nejmilovanější osobou v kampusu. Má to ovšem jeden podstatný háček, kterým je Daun Hyeong. Je obdařen perfektním vzhledem, dostává samá Ačka, pochází z bohaté rodiny, a dokonce má dobrou osobnost. Siwon se tak může zlostí zbláznit.

Obsazení seriálu zatím není známo, ale víme, že ho bude režírovat Hwang Da Seul. Ano, stejná režisérka, která je podepsaná pod To My Star. Příběh je založen na webtoonu Who Can Define Popularity?.

Cherry Blossoms After Winter

Od té doby, co mu ve věku sedmi let zemřeli rodiče, žije Hae Bom v domě Tae Sunga. I když v sobě nese bolest ze ztráty rodičů, je laskavý, upřímný a nezávislý. Tae Sung prožil osamocené dětství. Z rebelie proti své matce musel vše dělat sám. Je výborným studentem, který vyniká ve studiu, sportu a boji. Z neznámých důvodů ho Hae Bom činí jemnějším a šťastným. Nyní, když je Hae Bom ve 12. třídě, nastupuje do té stejné třídy jako Tae Sung, což dělá celou situaci o to trapnější. Už tak jsou pořád spolu.

Jako Hae Bom se představí Ok Jin Wook, který je součástí trot kapely Super Five. Kang Hui, model z YG Kplus, se ujme role Tae Sunga.

Seriál bude založen stejnojmenném webtoonu, který se stal hodně populárním v zahraničí, protože byl přeložen do různých jazyků.

Bungee Jumping of Their Own

I když připravovaný remake úspěšného korejského filmu z roku 2001 není oficiálně BL seriálem, obsahuje tuto tématiku. Původní film se zaměřuje na středoškolského učitele Seo In Wooa, který se snaží v životě posunout dál poté, co jeho přítelkyně Seo In Woo zemřela. Cestu mu zkříží student Im Hyun Bin, který mu připomíná jeho mrtvou přítelkyni.

Těšit se můžeme na 16 epizod po 25 minutách. Režie se ujme Kim Jong Hyeok. Role učitele ztvární Lee Hyun Wook a studenta Jaehyun z NCT.

Boarning House Number 5

Kidari Studio natočí adaptaci populárního webtoonu Boarding House Number 5, který pojednává o pěti mladých mužích žijících v penzionu. Sul Won přebírá penzion po svých rodičích. Musí se však vypořádat se svéhlavými nájemníky a nečekanou láskou, kterou zahoří. Nájemníky jsou Nam Jaewoo (středoškolák a bratranec Sul Wona), Cha Bong Deok (kamarád Sul Wona, chodili spolu na vysokou), Wang Yae Min (student třetího ročníku umění se specializací na mangu) a Kim Chul Soo (středoškolský učitel). Informace o obsazení zatím nejsou známy.

Judo Boys

Ji Seok a Do Jin se během střední školy na soutěži v judu potkávají s Hyeon Wooem. Ten je posedlý bojem. Přestože ví, že se zraní, nevadí mu používat riskantní techniky k získání výhry. Nakonec Hyon Woo v soutěži končí na nosítkách, ale nedokáže skrýt radost z toho, že vyhrál. Od toho dne jsou Ji Seok a Do Jin na něj zvědaví. Do Jin ho následuje do stejné školy a setkává se s ním v judistickém klubu.

Jako nadějná vyhlídka rodiny medailistů v judu, Do Jin, který ovládl šampionát, je šikanován staršími členy judistického klubu. Hyeon Woo ho ovšem zachrání, a tak se ti dva sblíží.

Ji Seok oslovuje Hyeon Wooa s úmyslem být jeho kamarádem, ale nakonec se z nich stanou milenci. Do Jin má soutěžit na olympiádě a začíná si uvědomovat, že se do Hyeon Wooa zamiloval. Před odjezdem na olympiádu se mu vyzná. Bohužel jeho city Hyeon Woo odmítá, ale modlí se, aby olympiádu vyhrál.

O šest let později, Do Jin, nyní už zlatý medailista, se znovu setkává s Hyeon Wooem a Ji Seokem, kteří třetím rokem studují vysokou a bojují s jejich společným časem. S kým nakonec Hyeon Woo skončí? Obsazení zatím nebylo oznámeno.

Love In Spring

Geum Seong je chudý šlechtic, který sotva vyžije se svou svobodnou matkou. Jako obvykle jde jednoho dne do hor na dřevo, nicméně ve vodě uvidí dívku. Myslí, že se pokusila o sebevraždu, a tak způsobí rozruch, abych ji zachránil. Nicméně touto dívkou je Salbyul, mladík, který žije jako Choi Hye Sung, třetí dcera Choi Jin Sana. Květinový jarní den se tak nese ve znamení začátku vřelé lásky mezi Geum Seongem a Salbyulem. Obsazení zatím není známo.

Zdroj: mydramalist.com, twitter.com/lare_bl, kpopmap.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.