Rozhovor o seriálu It’s Okay to Not Be Okay aneb na 5 minut se Seo Ye Ji, Kim Soo Hyunem a Oh Jung Sem

Eva Lenská
Film / TV
Foto: Netflix

Pokud se vám líbil úspěšný korejský seriál It’s Okay to Not Be Okay, určitě vás potěší krátký rozhovor s hlavními herci, jehož překlad vám přinášíme.

Řekněte nám něco o svých postavách.
Kim Soo Hyun: Kang Tae se zdá být před lidmi silnější než kdokoli jiný, ale ve skutečnosti je to postava se srdcem plným sentimentu, když zůstane sám. Občas se spíše podobá svému staršímu bratrovi, protože se čas od času vzdává, ale bohužel mu nezbývá nic jiného než být dospělý. Až Moon Young objeví jeho jinou stránku. Odhodí svou ostražitost, jelikož pokud jde o Moon Young, je schopen ukázat i svou temnou stránku. Každý v tomto seriálu má svůj vlastní příběh, protože It’s Okay to Not Be Okay přináší různé pohledy na život.

Seo Ye Ji: Je srdcervoucí dívat se na neschopnost Moon Young cítit empatii a na to, jak svou posedlostí ubližuje lidem kolem sebe a dokonce i sama sobě. Velmi mě to k ní přitahuje. Vím, že má co nabídnout, a věřím, že pokud budu schopna vykreslit všechny věci, které v sobě ukrývá, bude z toho velmi úžasný příběh.

Oh Jung Se: Sang Tae je čistý a nevinný. To, jak následuje své srdce místo své hlavy, je největší kouzlo ve srovnání s ostatními postavami. Soo Hyun a jeho postava Sang Taeho emocionálně dotváří. Způsob, jakým si říkáme „bratře“, mi dává pocit sounáležitosti. Je tu například scéna, kdy má Sang Tae záchvat a Kang Tae ho obejme a utěšuje, dokud se necítí lépe.

Kim Soo Hyun: Ta scéna mě hodně dostala. Úplně mě uzemnila a je pro mě jednou z těch nezapomenutelných.

Jak jste se připravovali na své role?
Kim Soo Hyun: Než jsme začali natáčet, setkal jsem se s pečovatelem na oddělení. Měl robustní tělo a bylo znát, jak na něm jeho práce zanechala stopy. Vypadal unaveně a podobal se Hulkovi, protože měl stále takový rozzlobený výraz. Díky němu jsem si všiml těch fyzických vlastností, které nemám, a věděl jsem, že musím vynaložit více úsilí na vykreslení pocitů své postavy.

Seo Ye Ji: Hodně jsem zkoumala poruchu osobnosti a sledovala jsem několik postav s antisociální poruchou. Dospěla jsem však k závěru, že Moon Young je nesmírně jedinečná. Takže jsem se rozhodla posílit její vlastnosti tím, co je vidět zvenčí. Lidem může připadat trochu divná podle oblečení, které nosí. Možná si říkají: ‚Proč má na sobě něco takového?‘ Myslím, že místo toho, aby byla módní, jen vyjadřuje to, že přesně ví, co chce. 

Co jste se od své postavy naučili?
Seo Ye Ji: Lidé mají sklon ostatní rychle odsoudit, ale Moon Young nemá vůči lidem žádné předsudky, a tak jsem se to začala od ní učit.

Oh Jung Se: V předchozím rozhovoru jsem řekl, že Sang Tae je postava trpící autismem. Později jsem se dozvěděl, že to byl špatný výraz. Říkat, že něčím trpíte, znamená, že máte nemoc, ale autismus není nemoc, ale něco, s čím se narodíte. Sang Tae má tedy autismus od narození. I když jsem toho o své postavě hodně nastudoval, musím se toho ještě hodně naučit.

Jaká je vaše oblíbená pohádka?
Kim Soo Hyun: Dá se Anna ze zeleného domu označit za pohádku? Nedávno jsem sledoval televizní seriál, který byl natočen podle této knihy.

Seo Ye Ji: Zlatá sekera a stříbrná sekera (tradiční korejský morální příběh). Stále o něm hodně přemýšlím. S naším seriálem si je trochu podobný – když dospělí začnou být příliš chamtiví, mohou přijít o všechno, co měli. Když hraji Moon Young, tak si ten příběh připomínám.

Co byste vzkázali divákům na celém světě?
Seo Ye Ji: Doufám, že si všichni budete moci užít tuto jízdu s krásnými postavami ze seriálu, abyste pocítili bolest a uzdravili se spolu s vřelostí tohoto příběhu.

Kim Soo Hyun: Navzdory našim rozdílům sdílíme stejné emoce a hodnotu lásky, a právě o tom je tento příběh.

Zdroj: lofficielmalaysia.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.