Cestujete rádi? Máme tu pro vás 4 nejromantičtější destinace na Filipínách

Eva Lenská
Cestování
Foto: Ray in Manila/flickr.com

Máte rádi cestování a romantiku? Nevíte, kam v létě vyrazit nebo jste se právě vzali a hledáte vhodné místo na líbánky? Třeba vás inspirují naše tipy z Filipín.

Coron, Palawan

Coron je třetí největší ostrov na Calamianských ostrovech v severním Palawanu na Filipínách. Jde o skutečné krásné místo, kde se můžete se svou láskou potápět, obdivovat skalní útvary a kochat se čistou krásou přírody. Musíte navštívit místa jako Twin Lagoon, jezero Kayangan, Malwawey Reef a Coral Garden. Jezero Kayangan je nejčistším jezerem na Filipínách, a proto i ideální ke koupání a plavání. Twin Lagoon je přírodní skvost. Dvě laguny spojuje jeskyně a voda zde je střídavě teplá a studená. Coron se vám bude líbit. Do malebných výledů, čistých vod a okolní zeleně, se určitě zamilujete.

Foto: Wikimedia

Boracay

Boracay je malý ostrov na Filipínách dlouhý 7 km a široký 1 km, který se nachází jižně od Manily. Můžete ho celý projít. Centrem je White Beach, populární pláž s bílým pískem. Pro páry, které si užívají nejrůznější vodní aktivity, večírky a večeře na pláži, je Boracay tím pravým místem! Hotely a letoviska nabízejí prvotřídní a luxusní prostředí. Vydejte se na párovou masáž, užijte si romantickou večeři při svíčkách nebo se plavte výletní lodí. Můžete vyzkoušet parasailing nebo si zaplavat spolu s rybami. 

Foto: Wikimedia

Batanes

Nejsevernější provincie Filipín nabízí nádherný výhled na oblohu, moře a zeleň. Batanes rozhodně odstraní všechny vaše starosti a stres. Tomuto soustroví se říká Domov větrů. Navštivte slavnou kavárnu Honesty Cafe, obdivujte kamenné domy a kochejte se čistou přírodou. Můžete se vydat i do hlavního města, které se jmenuje Basco. Ochutnejte místní kuchyni. Kraba v kari omáčce a grilované létající ryby. Můžete také společně vylézt na vrchol hory Mt. Iraya.

Foto: Wikimedia

Baguio

Baguio je město, které leží ve vnitrozemí ostrova Luzon. Přezdívá se mu Město borovic. Pokud máte raději chladnější počasí a neradi se válíte na pláži, vydejte se právě tam. Krásné scenérie a chladný vánek budou určitě příjemné. Vydejte se na procházku podél parku Burnham, projeďte se lodí, navštivte muzeum BenCab nebo se jen ruku v ruce procházejte po Session Road. Město také proslavil květinový festival Panagbenga, takže milovníci květin tu naleznou svůj ráj. Pokud máte rádi jahody, je tu jahodová farma.

Foto: Needpix

Zdroj: theculturetrip.com, en.wikipedia.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.