Jedinečná farma na ostrově Jeju se stane národním kulturním dědictvím

Eva Lenská
Cestování
Foto: YouTube screen

Jedinečná farma nacházející se v hornaté oblasti ostrova Jeju bude označena za kulturní dědictví. Především díky domu postaveném ve stylu ktésifón.

Správa kulturního dědictví oznámila, že dům ve stylu ktésifón na farmě sv. Isidora na ostrově Jeju bude označen za národní kulturní dědictví. Tento dům a další jemu podobné na celém světě, byly postaveny podle příbytků nacházejících se ve starověkém městě Ktésifón, které leželo na levém břehu Tigridu. Proč je však takové obydlí zrovna na ostrově Jeju?

Farma sv. Isidora, která se nachází v hornaté oblasti na západě ostrova Jeju, byla postavena zesnulým otcem Patrickem Jamesem Mcglincheyem, který přišel na ostrov Jeju v roce 1954 a zemřel v roce 2018. Unikátní dům ve stylu ktésifón byl postaven coby farmářské obydlí v roce 1961.

Tyto zajímavé obloukové domy byly stavěny vytvořením dřevěného obloukovitého rámu, na který byla nanesena malta, a zevnitř byly naskládány cihly, které vytvořily stěny a strop.

Farma sv. Isidora byla pojmenována po katolickém světci ze Španělska a je oblíbeným místem turistů. Novomanželé často volí okolí farmy jako místo pro focení svatebních fotografií, protože je tam opravdu krásně. 

Zdroj:  jejutourism.wordpress.com, koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.