Akvárium Aquamarine Fukushima vás pozve do tajuplného podmořského světa

Eva Lenská
Cestování
Foto: contri/flickr.com

Toužíte po pěkném výletě, díky kterému poznáte i kus podmořské říše? V tom případě vás jistě vřele uvítají v akváriu Aquamarine Fukushima.

Akvárium Aquamarine Fukushima se nachází v Iwaki v prefektuře Fukushima a bylo otevřeno 15. července 2000. Návštěvníci tu najdou rozsáhlou sbírku ryb a vodních živočichů… o tom si ale podrobněji povíme o pár řádků níže.

V březnu 2011 však bylo celé akvárium poškozeno vlivem zemětřesení a tsunami. Tehdy mnoho ryb zemřelo a někteří mořští savci a ptáci byli odstěhováni do zoologických zahrad a jiných vodních parků. Hlavní budova Aquamarine Fukushima sice neutrpěla mnoho škod, ale bazény byly odepsány a elektrický systém výrazně poškozen. Akvárium tedy muselo projít rekonstrukcí a následně bylo znovu otevřeno 15. července 2011.

Jak tedy vidíme, vše se nakonec v dobré obrátilo a nyní si povíme, co místní podmořský svět skrývá. Kromě rybího ráje tu lze nalézt i krásnou botanickou zahradu ve čtvrtém patře. Dozvíte se tu také mnoho o tom, jak takový podmořský život funguje. Kdo věří na kouzelné zlaté rybky, najde je tu vesele plavat a může si klidně i něco přát. V akvaparku nechybí ani bazén, který návštěvníkům dovolí, aby se dotýkali hvězdic, a pak vás také uvítají velevážení tuleni a mroži. 

Pokud zatoužíte po procházce a chutné večeři, asi deset minut od akvária narazíte na rybí trh, kde si můžete nakoupit ryby a čerstvé mořské produkty. Povečeřet pak můžete v blízké restauraci. 

Když se budete procházet ještě tak dalších 25 minut, dojdete k námořní věži, která je 60 metrů vysoká a je takovým orientačním bodem v parku Misaki. Návštěvníci mohou na věž vystoupit, rozhlédnout se po okolí a ve zmíněném parku se poté zabaví i jejich děti, neboť je tam hřiště, skluzavka a bludiště. Dlouho tedy neváhejte a vypravte se na dovolenou do Japonska.

Zdroj: japan-guide.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.