Nezastavitelný Jackson Wang prozradil, jestli vůbec spí a co pro něj znamená štěstí

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/jacksonwang852

K-Pop hvězda, šéf módní značky a majitel nahrávací společnosti, Jackson Wang je ikona s mnoha tituly. Vzhledem k tomu, že nevykazuje žádné známky zpomalení, položil mu magazín i-D pár otázek.

Jackson Wang se narodil v roce 1994 v Hongkongu a jeho otec, bývalý olympionik, ho od útlého věku trénoval v šermu. Díky svým schopnostem se mu podařilo získat místo v národním týmu. Poté, co v pubertě získal zlatou medaili na juniorských asijských hrách, ho čekala zářívá budoucnost profesionálního sportovce.

Jeho priority se nicméně změnily poté, co byl osloven JYP Entertainment, přední korejskou nahrávací společností. Rozhodl se stát K-Pop idolem, což se mu nakonec opravdu podařilo. O čtyři roky později v roce 2014 debutoval jako člen skupiny GOT7, která si získala fanoušky po celém světě.

Nyní je mu 27 let a na Instagramu má přes 26 milionů sledujících. Ačkoliv smlouva GOT7 s JYP Entertainment loni skončila, jeho popularita stále stoupá. V roce 2017 si v závislosti na své vlastní hudební kariéře založil nahrávací společnost TEAM WANG, která sídlí v Šanghaji. Není to tak dlouho, co pod touto společností vydal svůj poslední singl ‚ 王嘉尔 JACKSON WANG‘. V textu, který má anglické i čínské části, se zamýšlí nad svým dosavadním životem.

Společnost TEAM WANG, jejíž je Jackson Wang zakladatelem a rovněž generálním ředitelem, rozšířila v roce 2020 pole své působnosti o street módu známou jako streetwear. Třetí kolekce COOKIES – STANDARD, která byla uvedena loni na podzim, je beznadějně vyprodaná. Prostřednictvím minimalistických celo-černých designů zkoumá téma sebepoznání. V celé kolekci vzkvétající módní návrhář Jackson Wang klade introspektivní otázku ‚Co je pro mě štěstí?‘.

Jak bys třemi slovy popsal svou současnou náladu?
Úzkost, motivovaný, požehnaný.

Jaká byla tvá počáteční motivace na založení TEAM WANG?
Se vším jsem začal, protože jsem opravdu chtěl propojit východ a západ na platformě v naději, že každý může sdílet a vyjádřit své já. TEAM WANG vytváří vše, co bychom rádi nosili, poslouchali a viděli. Je tu TEAM WANG design pro módu a TEAM WANG records pro hudbu a produkci.

Jak bys popsal svůj styl? Kdo je tvůj oblíbený módní návrhář?
Nemám oblíbeného návrháře. Prostě chodím ve věcech, které jsou pohodlné a odpovídají mé náladě.

Módní část TEAM WANG již dříve spolupracovala se značkami jako FENDI nebo Palm Angels. Co tě na spolupráci s ostatními návrháři tak oslovuje?
Myslím, že je to kombinace DNA. Je to zábava, protože nikdy nevíte, co z toho vzejde. Často něco, co byste nečekali.

Jaké jsou potíže z toho být K-Pop hvězdou a zároveň vést společnost? Jak se s nimi vypořádáš?
Být na pódiu, budovat ho a starat se o něj potom.

Nejnovější kolekce od TEAM WANG se nazývá COOKIES – STANDARD a je o zpochybňování vlastního štěstí. Co pro tebe štěstí právě teď znamená?
Dělat naplno to, co miluji, dokud jsem naživu.

Mohl bys vyjmenovat pár písní, které jsi často poslouchal při práci na nejnovější kolekci?
I Need You od Yaeow a I Like You od Ai Bendr.

Jaká poslední událost tě potěšila?
Vidět, jak mé nápady ožívají, to mě vzrušuje nejvíc. Být svobodný a mít čas být kreativní.

Slyšel jsem, že většinu rána procvičuješ meditaci. Jak tento rituál ovlivňuje tvůj každodenní život?
Praktikuji malé šlofíky. Spím tři hodiny, vstanu a pracuji, pak si dám dalšího tří hodinového šlofíka. Nikdy nespím. To je můj nový způsob spaní.

Na co se právě teď těšíš?
Prostě se vším pohnout kupředu a provést všechno v mé mysli. To je celé.

Zdroj: i-d.vice.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.