Animefest 2024: Nenechte si ujít největší český festival japonské kultury, který se uskuteční již v květnu!

Lenka Leskova
Kultura
Foto: Animefest.cz

19. ročník Animefestu se už blíží! Zažijte víkend plný asijské kultury pro celou rodinu! Více informací v článku.

Díky Animefestu 2024 vás čeká záplava kostýmů i japonské módy, ukázky bojových umění, přehlídka tvorby českých i zahraničních umělců a napínavé soutěže. V hale vyhrazené hrám najdete velkou Pokémon zónu i další deskové hry a vyzkoušíte si také počítačové a konzolové hry – od retro arkád po virtuální realitu.

Vrcholem festivalu jsou každoročně cosplay soutěže, ve kterých se ti nejlepší z českých tvůrců utkají o hodnotné ceny a postup do mezinárodního finále.

Čeká na vás také výroční desátý ročník FestDance! Ale jaká by to byla oslava bez pořádného dárku? Kromě Ceny diváků letos budeme mít i Cenu poroty, jejíž hlavní výhrou je postup na evropské kolo K-Popové soutěže K-Pop Dance Fight Fest, která se koná 6. – 9. června na festivalu Etna Comics v italské Catanii.

Až vás pestrý program unaví, můžete ochutnat asijské speciality nebo sehnat dárky mezi prodejními stánky. Po Animefestu se můžete se svými přáteli společně odvázat a dopřát si pohodový večer díky již osmé Animefest Asianstyle After Party!

COSPLAY HOSTÉ

Mezi již potvrzenými cosplay hosty jsou opravdu známá jména. Prvním hostem, kterého Animfest představil, je cosplayer, o jehož pozvání na Animefest píše každoročně mnoho návštěvníků. Jedná se o italského cosplayera, umělce a influencera, jímž je Taryn Cosplay. Dalšími cosplay hosty, které Animefest představil, je dvojice britských cosplayerů Minney a Nomes – Be More Shonen. Yaya Han je cosplayerka, designérka a autorka, která se v komunitě pohybuje již přes 20 let. Za tu dobu vytvořila přes 400 kostýmů. Těšit se můžete i na ni. Uvidíme také duo SayoChuu a Sabcosplay. Posledními cosplay hosty na Animefestu 2024 jsou dva cosplayeři z Indonésie – CYD Cosplay a Yumaki Monster, výherci mnoha světových soutěží a zkušení porotci.

MÓDNÍ KOUTEK

Jde o místo, kde se shromažďují fanoušci rozmanitých módních i hudebních subkultur jako Visual Kei, Lolita, Gothic, Victorian fashion nebo Steampunk. Kromě tematických přednášek a workshopů je zde i další doprovodný program, včetně prodejců různých indie značek z Česka i zahraničí.

COSPLAY DIVADLO & COSPLAY SOUTĚŽ

Po letech se na Animefest vrací soutěž Cosplay divadlo! Soutěž se obnovuje díky kvalifikaci do mezinárodní soutěže AnimeS Cosplay World Stars v Bulharsku, která proběhne 19. – 23. září 2024 v Sofii.

Vášniví Cosplayeři si mohou letos přijít užít 17. ročník Cosplay soutěže. Můžete se těšit na hodnotné ceny od našich partnerů i porotu složenou z úspěšných zahraničních cosplayerů. Cosplay soutěž na Animefestu je součástí mezinárodních soutěží ECG – Extreme Cosplay Gathering v Paříži, Tournament of Champions ve Vídni a letos poprvé i soutěže World Cosplay Summit World Cosplay Summit v Japonsku.

Chystáte se na Animefest 2024? Projděte si společně s námi důležité info

Kdy? 24. 5. – 26. 5. 2024
Kde? Výstaviště 405/1, 603 00 Brno, Česká republika

Předprodej vstupenek
– běžné vstupné: 1300 Kč
– od 13. 5. a na místě: 1800 Kč
– VIP vstupné: 4000 Kč
– Dračí VIP: 6000 Kč

VIP vstupenka obsahuje vstup na celý víkend, v pátek vlastní vstup na festival, přednostní vstup do sálů, speciální VIP visačku, exkluzivní odznak pouze pro VIP. Počet VIP vstupenek je omezen na 100 ks.
Dračí VIP obsahuje vše, co klasická VIP vstupenka a navíc merchandise a dárek od partnerů. Počet vstupenek je omezen na 50 ks.

Předprodej je již aktuálně spuštěn, lístky si můžete zakoupit zde.

Zdroj: animefest.cz, facebook.com/AnimefestCZ

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.