Kdo jsou LIONESSES, oficiálně první LGBT K-Pop skupina?

Eva Pospíchalová
Hudba
Foto: kyunghyang.co.kr

Přivítejme novou chlapeckou skupinu a jejich debutový singl Show Me Your Pride!

Název skupiny – LIONESSES, v překladu Lvice, skupina vybrala pro svůj obdiv ke lvicím a jejich síle, i když jsou vnímány jako „podřadné“ ke lvům. Lvice také souvisí s jejich kočičími maskami, kterými si trojice chrání identitu.

Leader a producent Damjun, operní zpěvák Kanghan, maknae Malrang a rapper Foxman se dali dohromady po tom, co se potkávali na oblíbených místech komunity. Všichni čtyři jsou umělci v různých odvětvích tudíž mezi nimi najdeme talenty v oboru malířství, dragu (Kanghanovo drag jméno je ROOYA), podcastech apod.

Čtveřice doufá, že jejich debutová píseň a další aktivity povzbudí další členy LGBT+ komunity v Jižní Koreji, hlavně nyní, v době diskriminace a skandálů nejen na Pride akcích, v politických přích, zákonech či smutném incidentu sebevraždy Byun Hee Soo. Korejská společnost zůstává i přes několik pokroků stále velmi konzervativní, což lze vidět i na skutečnosti, že nová vánoční píseň Christmas Miracle byla zakázána, jen díky tomu, že se zpěváci hlásí k LGBT komunitě. Umělci MRSHLL, Holland, Harisu nebo Jiae z Wa$$up, kteří se v minulých letech otevřeně přihlásili k LGBT komunitě, jsou dodnes terčem diskriminace. 

LIONESSES by rádi byli „majákem“ pro mladé Korejce, jelikož podporu, odhodlání a reprezentaci ve svých osmnácti letech bohužel neměli, kvůli strachu a utlačování gayů v Koreji.

Debutová píseň Show Me Your Pride a její text je povzbuzující a také podle členů autobiografická. Damjun sdělil, že se vždy bál svého „coming-outu“, jelikož v hudebním odvětví stále existují předsudky a hlavě útoky na menšiny. Po své třicítce nicméně zariskoval a založil skupinu.

Kapelu můžete sledovat na instagramu, twitteru nebo youtube

ZDROJ: m.khan.co.kr

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.