Report: Japonská kapela JILUKA vyprodala Bratislavský klub Randal! Byli jsme u toho!

Filip Nerád
Hudba
Foto: Asianstyle

V pátek 21. června se v Bratislavě uskutečnil koncert Japonské kapely JILUKA, který se odehrál ve velice sympatickém klubu Randal. Z této recenze se dozvíte, jak to kapela roztočila, a jistě vás potěší i velká série fotografií.

JILUKA se sama popisuje jako electro-gotic-metalová kapela. Často bývá také popisovaná jako japonský visual kei metal, což je jistá odnož glam rocku, komponující do své hudby i extravagantní módu a make-up. Skupina se momentálně skládá ze čtyř členů: Ricko (vokály), Sena (kytara), Boogie (basa) a Zyean (bicí).

Před klubem se už při otevíraní dveří v 18 hodin vytvářela řada až k venkovním branám klubu, i přesto, že zatím mohli vstoupit pouze fanoušci s předplaceným VIP. Po oficiálním otevření se fanoušci nejen z Bratislavy a Slovenska, ale také Česka, Rakouska, Maďarska a dalších zemí Evropy dovnitř hrnuli až do samého začátku koncertu. Není divu, JILUKA klub Randal vyprodala. Taktéž se stalo i v Polsku.

Nadšenci kapely se tematicky ošatili do gotického oblečení a alternativního stylu. Hned u vstupu byl také k mání merch kapely. Většinu příznivců kapely tvořily dívky.

Zeptali jsme se i fanoušků s VIP na jejich zážitky. Se zakoupením VIP měli totiž garanci polaroidového snímku se členy kapely a prvních 25 kupujících dostalo podepsanou fotografii. Na lidech, kterých jsme se ptali na pocity, byla jasně vidět radost a povídali nám, jak jsou šťastní z pořízených fotografií. Avšak zmínili i negativum, kterým byl krátký čas strávený s kapelou samotnou. Jedna rakouská fanynka řekla: „Bylo to jen cvak foťáku a šla jsem pryč.“ I přesto byli fanoušci na začátku koncertu ve velice nadšené náladě. Po dotazu, na jakou písničku se příznivci těší nejvíce, zaznělo OVERKILL a nejnovější S4VAGE. Tyto písničky byly také mezi prvními třemi zahranými v tomto pořadí S4VAGE, BLVCK, OVERKILL.

Před vstupem JILUKY na stage se sál zahalil do tajemného kouře. Jeden po druhém přicházeli členové kapely a diváci je nezapomněli patřičně povzbudit tleskáním a rykem. Po tomto epickém příchodu se již kapela pustila do své očekáváné show. Celý sál téměr okamžitě začal skandovat, headbangovat a tančit. Zpěvák Ricko vyzýval slovenské i české fanoušky, a prakticky je po celou dobu show povzbuzoval. To vedlo k téměř nekončícímu toku energie, která proudila klubem. Ve druhé polovině show se předvedl i bubeník kapely Zyean, který odehrál dlouhé a obdivuhodné sólo na bicí soupravu. Kytarista Sena a basák Boogie zaujali nejen svým vizuálem a vystupováním na pódiu, ale Zyean také svými doprovodnými vokály, skládajícími se především z metalového growlu. Sena se opět zviditelnil svými kytarovými sóly a precizní kytarovou technikou jménem tapping.

Doufáme, že Kinetic Vibe nám na Slovensko a do Česka přivede více undergroundových i velkých kapel. Taktéž věříme v brzký návrat kapely Jiluka do našich zemí, už jen díky zpětné vazbě, kterou od nás v Evropě dostávají. Věříme, že všichni účastníci koncertu, stejně jako celá kapela, si show náramně užili.

Za uskutečněný koncert v Bratislave a možnost zúčastnit se za web Asianstyle bychom chtěli poděkovat Kinetic Vibe.

Foto: Asianstyle / Filip Nerád

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.